Ιαπωνία: Η ιστορία της πριγκίπισσας Mako που αφήνει το βασιλικό αξίωμα για να παντρευτεί τον αγαπημένο της

Ιαπωνία: Η ιστορία της πριγκίπισσας Mako που αφήνει το βασιλικό αξίωμα για να παντρευτεί τον αγαπημένο της Facebook Twitter
0

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Mako, πρόκειται να αφήσει το πριγκιπικό της αξίωμα, για να παντρευτεί έναν άνδρα με τον οποίο γνωρίστηκαν όταν πήγαινε ακόμη πανεπιστήμιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Imperial Household Agency τη Ιαπωνίας.

Η 25χρονη γαλαζοαίματη, εγγονή του αυτοκράτορα Akihito, πρόκειται να αρραβωνιαστεί τον συνομίληκό της Kei Komuro, με τον οποίο είχαν γνωριστεί μέσω ενός κοινού φίλου κατά τα φοιτητικά τους χρόνια στο International Christian University του Tokyo (ICU).

Ο Komuro, που δεν είναι γαλαζοαίματος, σύμφωνα με πηγές λατρεύει τον ωκεανό, κάνει σκι, ξέρει να παίζει βιολί και μαγειρεύει.

Αυτή την στιγμή δουλεύει σε ένα δικηγορικό γραφείο ενώ παλαιότερα είχε δουλέψει ως «Πρίγκιπας της Θάλασσας» (Prince of the Sea) ένα τουριστικό επάγγελμα που στόχο είχε να αυξήσει τον τουρισμό των ακτών Shonan της νομαρχίας Kanagawa.

Σύμφωνα με τον αυτοκρατορικό νόμο της Ιαπωνίας, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας χάνουν τα βασιλικά τους αξιώματα όταν παντρεύονται κοινούς θνητούς.

Έτσι όταν η πριγκίπισσα παντρευτεί κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, τα μέλη της ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας θα πέσουν στα 18. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση οι γυναίκες δεν μπορούν να ανέβουν στο «θρόνο των Χρυσάνθεμων», όπως είναι γνωστό το υψηλότερο αξίωμα στην Ιαπωνάι.

Οι προετοιμασίες του γάμου αναμένεται να κρατήσουν αρκετό καιρό, καθώς οι γάμοι στη χώρα και ειδικά οι βασιλικοί, περιλαμβάνουν αρκετές τελετές που η παράδοση επιτάσσει να πραγματοποιηθούν.

Πρώτα θα υπάρξει μία ανακοίνωση που αντιστοιχεί με αρραβώνα και μετά το ζευγάρι θα αποφασίσει την ημέρα του γάμου κάνοντας επίσημη αναφορά στον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα.

Το Ιαπωνικό δίκτυο NHK αναφέρει πως η πριγκίπισσα Mako έχει ήδη γνωρίσει τον Komuro στους γονείς της, οι οποίοι τον ενέκριναν.

Ιαπωνία: Η ιστορία της πριγκίπισσας Mako που αφήνει το βασιλικό αξίωμα για να παντρευτεί τον αγαπημένο της Facebook Twitter
 

Σε αντίθεση με τους γαλαζοαίματους των ευρωπαϊκών χωρών, ο αυτοκράτορας και οι οικογένεια του προσπαθούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και ταξιδεύουν στο εξωτερικό και εμφανίζονται σε πολιτιστικά δρώμενα.

Εξαιτίας αυτών λίγα είναι γνωστά για την πριγκίπισσα, πέραν από το ότι ήταν φοιτήτρια στο ΙCU από τον Απρίλιο 2010, και έγινε το πρώτο μέλος της Ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας που φοίτησε σε πανεπιστήμιο.

Η πριγκίπισσα Μάκο πέρασε μέρος της ακαδημαϊκής της σταδιοδρομίας στο τμήμα Τεχνών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών.

Μετά το τέλος των σπουδών της στο ICU, η πριγκίπισσα Mako επέστρεψε στην Βρετανία όπου και πήρε το master της από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ τον Ιανουάριο του 2016. Αυτή την στιγμή εργάζεται ως ερευνητής στο πανεπιστημιακό μουσείο του Τόκιο.

Η νεότερη αδερφή της πριγκίπισσα Kako είναι φοιτήτρια στο ICU, ενώ ο μικρότερος αδερφός της πρίγκιπας Hisahito που είναι μόλις 10 ετών είναι αυτή την στιγμή ο τρίτος στην σειρά διαδοχής του θρόνου, ύστερα από τον θείο του πρίγκιπα Naruhito και τον πατέρα του πρίγκιπα Akishino.

 

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk και mainichi.jp

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ