Όπως κάνει κάθε πρωί, ο κτηνοτρόφος και παραγωγός γάλακτος Jared Blackwelder από το Τέξας άρχισε να αρμέγει τις αγελάδες του γύρω στις 4 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Τελείωσε τη δουλειά του λίγο πριν πέσουν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου και κατευθύνθηκε πίσω στον αχυρώνα.  Όταν έκλεισε την πόρτα, ένας κεραυνός έπεσε σε πολύ κοντινή απόσταση.

 

«Ήταν τόσο φωτεινά που δεν μπορούσα να δω», είπε ο Jared. «Έπιασε φωτιά ο φράκτης».

 

Αργότερα το απόγευμα όταν ήταν η ώρα για το δεύτερο άρμεγμα της ημέρας, ο Blackwelder επέστρεψε στο χωράφι για να βρει νεκρές 32 από τις αγελάδες του.

 

 

 

Ένας κτηνίατρος επιβεβαίωσε ότι οι αγελάδες είχαν χτυπηθεί από αστραπή. Ο Blackwelder εικάζει ότι ήταν η ίδια αστραπή που προκάλεσε την πυρκαγιά κατά μήκος της περίφραξής του.

 

«Πήγα στο λόφο και τις είδα να κείτονται νεκρές στο έδαφος» ανέφερε ο Blackwelder, εμφανώς φορτισμένος «Ήταν απλώς στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη. Βρίσκονταν κοντά επειδή προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από τη βροχή».

 

«Δεν είναι σαν τα κατοικίδια ζώα, αλλά αυτά που αρμέγω, τα έχω μεγαλώσει εγώ», είπε. «Με τις αγελάδες που παράγουν γάλα είναι λίγο διαφορετικά, γιατί ασχολείσαι μαζί τους τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.

 

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Wright στο Μιζούρι ανέβασε φωτογραφίες από τις νεκρές αγελάδες στη σελίδα του στο Facebook το Σάββατο το βράδυ. Από τη Δευτέρα και μετά, η ανάρτηση αυτή έχει περισσότερες από 14.000 κοινοποιήσεις και περισσότερα από 1.000 σχόλια από χρήστες.

 

 

 

Ο Blackwelder δήλωσε ότι οι αγελάδες του είναι ασφαλισμένες, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα του καλύψουν ολόκληρη την απώλειά του. Οι αγελάδες του είναι βιολογικά πιστοποιημένες και κοστίζουν περίπου διπλάσια από τα συμβατικά βοοειδή. Ο ίδιος εκτιμά ότι κάθε αγελάδα αξίζει 2.000 - 2.500 δολάρια, με τη συνολική ζημιά να ξεπερνά τις 60.000.

 

Ανά τα χρόνια, ο Blackwelder έχει χάσει τρεις αγελάδες από κεραυνούς αλλά ποτέ τόσες πολλές. Ο κτηνίατρος που εξέτασε τις αγελάδες δήλωσε ότι τα περισσότερα ζώα που έχει δει ποτέ σκοτωμένα από έναν και μοναδικό κεραυνό ήταν έξι.