Απεργία την Πρωτομαγιά

Αυτή η γυναίκα από την Τζαμάικα κατέχει πλέον τον τίτλο του «γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο»

Αυτή η γυναίκα από την Τζαμάικα κατέχει πλέον τον τίτλο του «γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο» Facebook Twitter
0

Η Violet Brown από τη Τζαμάικα κατέχει πλέον τον τίτλο του «γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο» μετά το θάνατο της Ιταλίδας Emma Morano σε ηλικία 117 ετών, σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Γεροντολογίας.

Η Brown που είναι γεννημένη στις 10 Μαρτίου του 1900, έγινε πέρυσι η γηραιότερη Ισπανόφωνη γυναίκα στον κόσμο.

«Αυτό μου έδωσε ο Θεός, οπότε πρέπει να το αποδεχτώ - μακροζωία», ανέφερε η κ. Brown σε μία συνέντευξή της στο σπίτι της στην πόλη Duanvale στη δυτική Τζαμάικα.

Η Brown δήλωσε ότι πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της κόβοντας ζαχαροκάλαμα στα χωριά γύρω από το σπίτι της - επισκεπτόταν την εκκλησία τακτικά, απέφευγε το χοιρινό και το κοτόπουλο και γιόρτασε τα 117α γενέθλιά της τον περασμένο μήνα.

Η Ana Vela, κάτοικος Βαρκελώνης που γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1901 κοντά στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας, είναι με τη σειρά της ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο τέταρτος γηραιότερος στον κόσμο.

Πρώην μοδίστρα, ζει σήμερα σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στη Βαρκελώνη, μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι και σύμφωνα με τον Guardian δεν είναι σε θέση πλέον να επικοινωνεί με τους οικείους της.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El Pais», η 89χρονη κόρη της Ana αναγκάστηκε πρόσφατα να σταματήσεις τις καθημερινές τις επισκέψεις στον οίκο ευγηρίας λόγω δικών της προβλημάτων υγείας, αλλά ο 65χρονος εγγονός της Antonio την επισκέπτεται τακτικά.

«Πάντα πίστευα ότι η γιαγιά μου θα ζούσε πολλά χρόνια γιατί ήταν πολύ καλά όταν έφτασε τα 100» δήλωσε ο Antonio στην ισπανική εφημερίδα. «Περίμενα ότι θα γινόταν μία μέρα ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήταν η γηραιότερη στη Ευρώπη».

Μιλώντας στην El Pais το περασμένο καλοκαίρι, η κόρη της Vela, δήλωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο μυστικό για τη μακροζωία της. «Απολάμβανε ένα ποτήρι ημίγλυκο κρασί με το φαγητό της, αλλά ποτέ δεν έπινε πολύ. Έτρωγε τα πάντα: κρέας, ψάρι, λαχανικά. Η διατροφή της ήταν πολύ συνηθισμένη - σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό».

Με πληροφορίες από τη Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ