Απεργία την Πρωτομαγιά

Ιταλία: Δικαστήριο της Ρώμης «μπλόκαρε» όλες τις υπηρεσίες της Uber στη χώρα

Ιταλία: Δικαστήριο της Ρώμης «μπλόκαρε» όλες τις υπηρεσίες της Uber στη χώρα Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε να «μπλοκάρει» όλες τις υπηρεσίες της Uber στην Ιταλία, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου έχει περιοριστεί η χρήση μερικών μόνο υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρία, όπως π.χ. το UberX ή ευρωπαϊκή εκδοχή του (UberPop), η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να αναστείλει όλες τις υπηρεσίες της Uber στη χώρα, δικαιώνοντας τους Ιταλούς οδηγούς ταξί.

Επιπλέον, με βάση την απόφαση, δεν επιτρέπεται στην Uber ούτε καν να διαφημίζει τις υπηρεσίες της.

Η εταιρία έχει δέκα μέρες για να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους €10.000 για κάθε επιπλέον μέρα.

Εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολυεθνική εταιρία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και τα σωματεία των Ιταλών οδηγών ταξί, οι οποίοι θεωρούν πως οι υπηρεσίες που προσφέρει η πρώτη θα πρέπει να υπόκεινται σε σαφείς και δεσμευτικούς κανόνες.

Σε δήλωσή του στο Reuters, εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε σοκαρισμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου και διεμήνυσε ότι θα κατατεθεί έφεση εναντίον της απόφασης, καθώς, όπως δήλωσε «βασίζεται σε έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν 25 χρόνια και ο οποίος δεν επιτρέπει σε χιλιάδες οδηγούς να εργαστούν, αλλά ούτε και στους πολίτες να έχουν στην διάθεσή τους περισσότερες επιλογές».

Το δικαστήριο της Αιώνιας Πόλης, αιτιολόγησε, μεταξύ των άλλων, την απόφασή του, υπογραμμίζοντας ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων που εργάζονται μέσω της εφαρμογής Uber «δεν ρυθμίζουν τις τιμές με βάση τις εντολές των αρμόδιων διοικητικών αρχών» και «έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικές τιμές, ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς».

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ