Απεργία την Πρωτομαγιά

Σνόουντεν για διαρροή Wikileaks: Τα αρχεία της CIA μοιάζουν αυθεντικά

Σνόουντεν για διαρροή Wikileaks: Τα αρχεία της CIA μοιάζουν αυθεντικά Facebook Twitter
0

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην τεχνικός της CIA και της NSA που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, έκρινε σήμερα ότι τα αρχεία της CIA που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks μοιάζουν «αυθεντικά» και είναι «μεγάλη υπόθεση».

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο Σνόουντεν έγραψε ακόμη ότι εξετάζει το υλικό που δημοσιεύει ο ιστότοπος, αλλά «μοιάζει αυθεντικό» και είναι «πράγματι μεγάλη υπόθεση».

Ακόμη, ο Σνόουντεν είπε πως το γεγονός ότι η CIA έχει παραβιάσει την ασφάλεια «των iOS/Android» και όχι απλά ιστοσελίδων ή εφαρμογών που κρυπτογραφούν επικοινωνίες αποτελεί «πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

Ο Σνόουντεν ζει στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί άσυλο, από το 2013, όταν διέφυγε από τις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη του εύρους της κατασκοπείας της NSA σε διεθνές επίπεδο.

Τις εκτιμήσεις του πρώην στελέχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνουν και πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας καθώς νυν στελέχη αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με πολύχρονη εμπειρία στα εργαλεία για τις εισβολές σε συστήματα και δίκτυα, επισήμανε ότι τα έγγραφα περιέχουν ακριβείς όρους, οι οποίοι αναφέρονται σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή.

«Πολύς κόσμος και στις δύο όχθες του ποταμού είναι έξαλλος», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη CIA και στην NSA. «Εδώ δεν μιλάμε για μια κατάσταση τύπου Σνόουντεν. Αυτά (τα έγγραφα και τα προγράμματα) συγκεντρώθηκαν επί μακρόν και παραδόθηκαν στον WikiLeaks», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Χάιν, στέλεχος της εταιρείας Flashpoint, «τα αρχεία περιέχουν έγγραφα που μοιάζουν να προέρχονται από τη CIA και την NSA, τα οποία δίνουν πληροφορίες για την παράκαμψη της κρυπτογράφησης».

Ο WikiLeaks αναφέρεται σε μία χαρακτηριστική περίπτωση κατά την οποία προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα γνωστό με την ονομασία Weeping Angel, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τον έλεγχο μιας «έξυπνης» τηλεόρασης Samsung και κάνοντάς την να μοιάζει σβηστή, να καταγράφουν μέσω αυτής συζητήσεις στον χώρο όπου βρισκόταν.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ