Θύμα εξαπάτησης ενός επιτήδειου έπεσε μια γυναίκα στην Αλμπέρτα του Καναδά, καθώς η γάτα που αγόρασε και υποτίθεται πως ήταν ράτσας Sphynx αποδείχθηκε τελικά μια καθόλα συνηθισμένη γάτα, που απλώς κάποιος είχε ξυρίσει.

 

Το περιστατικό, ένα από πολλά παρόμοια που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό, μπορεί εκ πρώτης όψης να μοιάζει λίγο αστείο, αλλά συνιστά απόδειξη κακοποίησης του ζώου αφού οι πρακτικές πίσω από την συγκεκριμένη απάτη είναι αρκετά βάρβαρες για τα ζώα.

 

 

 

 

 

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες διαπιστώνουν έκπληκτοι πως οι γάτες Sphynx που αγόρασαν δεν είναι παρά μικρά γατάκια, που κάποιοι ανέλαβαν να ξυρίσουν, είτε με ξυραφάκι είτε με κρέμα αποτρίχωσης, βγάζοντάς τους επίσης τα μουστάκια ώστε να μοιάζουν με την πανάκριβη και σπάνια ράτσα. 

 

«Νόμιζα πως έκλαιγε επειδή ήθελε τη μητέρα του, αλλά προφανώς πονούσε πολύ» λέει η JoAnne Dyck, μία από τα θύματα της απάτης, που πρόσφατα πλήρωσε 700 δολάρια για να αποκτήσει μια τέτοια γάτα. «Σαν μωρό, έμοιαζε πολύ με Sphynx καθώς ήταν πολύ, πολύ αδύνατο και το σχήμα του κεφαλιού με γωνίες» προσθέτει.

 

Η Shayla Bastarache είναι επίσης ένα από τα θύματα της συγκεκριμένης απάτης. Λέει πως αγόρασε την μαύρη γάτα για υποτιθέμενη Sphynx έναντι 650 δολαρίων.
Η Shayla Bastarache είναι επίσης ένα από τα θύματα της συγκεκριμένης απάτης. Λέει πως αγόρασε την μαύρη γάτα για υποτιθέμενη Sphynx έναντι 650 δολαρίων.

 

 

 

Όπως εξηγεί, λίγο καιρό μετά την αγορά του Vlad -έτσι ονόμασε τη γάτα- άρχισε να παρατηρεί πως η γάτα συμπεριφέρεται κάπως διαφορετικά, ενώ δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με άλλες της ίδιας ράτσας,οπότε αποφάσισε να την δώσει σε μια άλλη γυναίκα. «Μιλούσαμε συνεχώς για μερικές μέρες για το γάτο, επειδή δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα. Τότε εκείνη τον πήγε στον κτηνίατρο, ο οποίος της είπε πως οι γρατσουνιές στο σώμα του ήταν πιθανότατα από ξυράφι ή κρέμα αποτρίχωσης ή κάτι τέτοιο» λέει η JoAnne. Στο σώμα του γάτου βρέθηκαν επίσης πολλές αμυχές και στην ουρά, που παρά λίγο γλίτωσε τον ακρωτηριασμό.

 

Πλέον ο Vlad αρχίζει και αναρρώνει, με το τρίχωμα στο σώμα του να μεγαλώνει σταδιακά, και ζει με τη δεύτερη γυναίκα που τον πήρε από την JoAnne.

 

 

* Με πληροφορίες από CBC News

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr