Ρεκόρ αυτονομίας για ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla - Έσπασε το «φράγμα» των 400 μιλίων

Ρεκόρ αυτονομίας για ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla - Έσπασε το «φράγμα» των 400 μιλίων Facebook Twitter
EPA
0

Το Model S Long Range Plus της Tesla έγινε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που έσπασε το ρεκόρ αυτονομίας των 400 μιλίων με μία φόρτιση. 

Η απόσταση αυτή αντιστοιχεί σε 644 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο στην αρχική δοκιμή της ΕΡΑ (Environmental Protection Agency) έφτασε οριακά στα 391 μίλια, προκαλώντας την οργή του Elon Musk, που κατηγόρησε την ΕΡΑ ότι άφησε τα κλειδιά στο αυτοκίνητο και την πόρτα ανοιχτή, επιτρέποντας μία μικρή πτώση της ενέργειας κατά τη νύχτα.

Η δοκιμή επαναλήφθηκε και το αυτοκίνητο διένυσε τα 402 μίλια αυτονομίας. Το αμέσως καλύτερο όχημα, ως προς την αυτονομία, σύμφωνα με την ΕΡΑ, είναι το Tesla Model X, με 351 μίλια (565 χιλιόμετρα).

Όπως μεταδίδει το Car & Driver για την κατάρριψη του ρεκόρ η Tesla μείωσε το βάρος στο συγκεκριμένο μοντέλο, αξιοποιώντας τη τεχνογνωσία που απέκτησε στα Model 3 και Model Υ. 

Έτσι η εν λόγω έκδοση έχει ελαφρύτερα εξαρτήματα, συσσωρευτές, κινητήρες και καθίσματα. Παράλληλα η Tesla χρησιμοποίησε νέους αεροδυναμικούς τροχούς με ειδικά ελαστικά χαμηλής τριβής κύλισης, που κερδίζουν ένα επιπλέον 2% στη συνολική αυτονομία. 


Άνοδο στις πωλήσεις της Tesla στην Κίνα

Άνοδο 150% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων Tesla στην Κίνα τον Μάιο. Ταξινομήθηκαν συνολικά 11.565 οχήματα από τις 4.633 μονάδες τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πωλήσεις του μοντέλου sedan Model 3 της Tesla έφτασαν τις 11.095 μονάδες.

Με πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Verge/Car and Driver

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM