Το Twitter ανακοίνωσε την δημιουργία ενός σχεδίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης deepfake περιεχομένου από την πλατφόρμα. 

 

Η ανακοίνωση αυτή έγινε αρχικά στο προφίλ του Twitter Safety με στόχο να διαμορφώσει μια νέα πολιτική, προκειμένου να «χτυπήσει» το ψεύτικο ή χειραγωγούμενο περιεχόμενο της πλατφόρμας. Παράλληλα, ο Vice President του Twitter για θέματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, Del Harvey, επιβεβαίωσε στο επίσημο blog του Twitter τη δέσμευση του κοινωνικού δικτύου να καταρτίσει μια σειρά από κανόνες που «θα υπακούουν στη φωνή των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το μέσο». 

«Θεωρούμε σημαντικό να λάβουμε υπ'όψιν μας την παγκόσμια τάση και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας σχετικά με τον έλεγχο του περιεχομένου», έγραψε ο Harvey στο blog του.

 

 

 

Προς στιγμήν, o Harvey ενημέρωσε ότι το Twitter έχει καταρτίσει ένα σχέδιο τριών κανόνων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτο στάδιο θα μπορούσε να προσθέσει μια σχετικά ειδοποίηση δίπλα από κάθε tweet που περιέχει deepfake περιεχόμενο, στη συνέχεια να ειδοποιούνται οι χρήστες ότι πρόκειται να δουν ή και να μοιραστούν τέτοιο περιεχόμενο και τρίτον, να υπάρχει συμπληρωματικά ένα link που θα οδηγεί σε ένα σχετικό άρθρο, όπου και θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους αυτό το περιεχόμενο θεωρείται deepfake. 

 

Παράλληλα, σε περίπτωση που το Twitter θεωρήσει ότι το deepfake είναι παραπλανητικό ή μπορεί να βλάψει την ασφάλεια κάποιου, τότε θα μπορούσε να προβεί στην αφαίρεση του συγκεκριμένου post από την πλατφόρμα. 

 

Τέλος, για να μπορέσει το Twitter να εφαρμόσει αυτήν την απόφαση, προχώρησε στη διεξαγωγή μιας έρευνας στην οποία ζητά τη βοήθεια των ίδιων των χρηστών. Η έρευνα αυτή είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, τα Χίντι, τα Αραβικά, τα Ισπανικά, τα Πορτογαλικά και τα Ιαπωνικά και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 27 Νοεμβρίου - ημέρα που θα ξεκινήσει η προσπάθεια της πλατφόρμας για τη σύνταξη του απαραίτητου κανονισμού.  

 

Με πληροφορίες από Wired

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr