Το YouTube δοκιμάζει να κρύψει τα dislikes από τα βίντεο - Ποιοι και πώς θα μπορούν να τα βλέπουν

YouTube: Κρύβει τον αριθμό των dislikes από βίντεο; Ποιοι και πώς θα μπορούν να τα βλέπουν Facebook Twitter
PIXABAY
0

Σε μία κίνηση που αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό από την κοινότητά του προχώρησε το YouTube την Τρίτη.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινοποίησης, αναπαραγωγής και διαμερισμού βίντεο αποφάσισε να αποκρύψει τον αριθμό των dislikes, τα οποία θα είναι στο εξής διαθέσιμα μόνο για τον δημιουργό του.

Με σχετική ανάρτησή του στο Twitter, το YouTube αποκάλυψε πως θα προχωρήσει σε αυτή τη δοκιμή, εκπληρώνοντας το αίτημα ορισμένων δημιουργών περιεχομένου.

«Σε απάντηση αιτημάτων από δημιουργούς σχετικά με καμπάνιες που γίνονται με στόχο τα dislike, δοκιμάζουμε κάποιες νέες τεχνικές, που δεν θα δείχνουν τον αριθμό των dislike στο κοινό. Αν είστε μέρος αυτού του πειράματος, μπορεί να δείτε κάποιο από τα παρακάτω γραφήματα τις επόμενες εβδομάδες», έγραφε η ανάρτηση του YouTube στο Twitter.

Όπως επισημάνθηκε, οι χρήστες του YouTube θα μπορούν ακόμα να κάνουν ακόμα dislike σ' ένα βίντεο, αλλά μόνο ο δημιουργός του θα είναι σε θέση να γνωρίζει τον αριθμό των αρνητικών ψήφων.

Βέβαια, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις αφού σύμφωνα με πολλούς, ο αριθμός των dislikes που έχει λάβει ένα βίντεο YouTube, μπορεί να είναι δείκτης αποφυγής του, αφού το περιεχόμενο ενδεχομένως να είναι βαρετό ή παραπλανητικό ή ο δημιουργός του θα μπορούσε να έχει υποστηρίξει κάτι τόσο μη δημοφιλές.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM