Στον τελικό του Ακαπούλκο ο Τσιτσιπάς- Κόντρα στον Ζβέρεφ για το τρόπαιο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Mexican Open, στο Ακαπούλκο και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για το τρόπαιο.

 

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έβαλε «φρένο» στον ημιτελικό στην εντυπωσιακή πορεία που είχε στο Ακαπούλκο ο 19χρονος Λορέντζο Μουζέτι. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Ιταλού με 6-3, 6-1 σε 79 λεπτά.

 

Έτσι προκρίθηκε για 13η φορά σε τελικό τουρνουά του ΑΤP Τour, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο ATP 500 της καριέρας του.

 



Αντίπαλός του θα είναι ο Αλεξάντερ (Σάσα) Ζβέρεφ, ο οποίος στον ημιτελικό απέκλεισε τον συμπατριώτη του Ντομινίκ Κέπφερ με 6-4, 7-6. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής τους έγινε σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Μεξικό με το επίκεντρο κοντά στο Ακαπούλκο, αλλά οι δύο τενίστες δεν πτοήθηκαν.

 



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει το «πάνω χέρι» στις αναμετρήσεις του με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, καθώς το μεταξύ τους «σκορ» είναι 5-1 υπέρ του Έλληνα.

 

«Ανυπομονώ για τον τελικό. Ο Σάσα είναι κάποιος με τον οποίο έχω παίξει στο παρελθόν και ποτέ δεν είναι εύκολο. Είμαστε και οι δύο πραγματικά πεινασμένοι και πολύ ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά τον ημιτελικό.

 

Όταν ρωτήθηκε αν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είπε: «Κάτι σημαίνει, αλλά δεν σημαίνει τίποτα για αύριο», και συμπλήρωσε ότι προσπαθεί να μην το σκέφτεται αυτό.

 

«Για εμένα, δεν έχει σημασία αν προηγούμαι 10-0 ή αν είμαι 0-10 πίσω (στις μεταξύ τους αναμετρήσεις), κάθε ματς είναι ένα μάθημα», συμπλήρωσε.

 


Παράλληλα ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην υποστήριξη των φιλάθλων στο Ακαπούλκο. «Ο κόσμος μου έχει δείξει την αγάπη του. Πιστεύω ότι οι Μεξικάνοι έχουν πολλά κοινά με τους Έλληνες, είμαστε παθιασμένοι και εκτιμούμε το αθλητικό θέαμα υψηλής ποιότητας. Οι φίλαθλοι υπήρξαν βασικό κομμάτι της πορείας μου προς τον τελικό», δήλωσε σχετικά.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM