Το Euro 2020 αναβλήθηκε για έναν χρόνο και θα διεξαχθεί το 2021, εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η νορβηγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

 

Η διοργάνωση αναμενόταν να γίνει από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, σε 12 χώρες. Η νορβηγική ομοσπονδία έγραψε στο Τwitter: «Η UEFA αποφάσισε ότι το Euro πρέπει να αναβληθεί έως το 2021. Θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου την επόμενη χρονιά».

 

Έπειτα από την απόφαση αναβολής δημιουργείται ο «χώρος» για την ολοκλήρωση του Champions League και του Europa League, που έχουν διακοπεί, αν βέβαια οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό επιτρέψουν την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών ανακοινώσεων. Η ανακοίνωση της αναβολής αναμενόταν καθώς έγινε γνωστό ότι την περασμένη εβδομάδα η UEFA ακύρωσε τις κρατήσεις που είχε κάνει στην Κοπεγχάγη, μία από τις πόλεις που θα φιλοξενούσαν αγώνες.

 

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες, η ΔΟΕ μέχρι στιγμής επιμένει σε κανονική διεξαγωγή, με βάση το πρόγραμμα, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει η διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, υποστήριξε σήμερα ότι έλαβε τη στήριξη των ηγετών της G7 για «πλήρη» διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων Τόκιο 2020. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr