O Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να παίξει με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν με νοιάζει σε ποια θέση»

O Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να παίξει με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν με νοιάζει σε ποια θέση» Facebook Twitter
1

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά την πρόσφατη βράβευσή του ως MVP του NBA, συγκεντρώνοντας για πολλοστή φορά τα φώτα της δημοσιότητας με τις δηλώσεις του και φόντο την Αθήνα. 

Ο 24χρονος σούπερ - σταρ του μπάσκετ εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει με την Εθνική Ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Κίνα. «Εδώ έμαθα να παίζω μπάσκετ, στην Ελλάδα. Ήμουνα καλός πριν πάω στο NBA. Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή σε ποια θέση θα με βάλει. Αλλά δεν με πολυενδιαφέρει (...)  Εγώ θέλω να είμαι εκεί, να παίζω. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντετοκούνμπο δήλωσε τον ενθουσιασμό του με την προοπτική να παίξει στην Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα: «Είτε παίξω στην θέση 1 είτε στην θέση 5 δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να παίξω, είμαι μπασκετμπολίστας. Θέλω να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο την ομάδα μου. Έχω ήδη μιλήσει με κάποιους συμπαίκτες για την προοπτική της συμμετοχής και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε».

Λίγο νωρίτερα, ο Έλληνας αθλητής παρουσίασε τη νέα γραμμή παπουτσιών της Nike με την υπογραφή του, στο Ζάππειο, και δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά δίκτυα από όλον τον κόσμο κάλυψαν το γεγονός ακολουθώντας το "Greek Freak". 

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έχω τα δικά μου παπούτσια με την υπογραφή μου. Αλλά αν εργάζεσαι σκληρά και πραγματικά πιστεύεις στον εαυτό σου ακόμη και τα πιο τρελά σου όνειρα, γίνονται πραγματικότητα» είπε ο Έλληνας σούπερ σταρ της πορτοκαλί στρογγυλής θεάς. Ο Γιάννης εμφανίστηκε στο Ζάππειο με ένα μπλε μπλουζάκι που έγραφε «freak» και μίλησε για την τιμητική πρόταση από τη Nike «Στην υπογραφή μου στα παπούτσια έχω τα ονόματα της οικογένειας μου». Μαζί του στην παρουσίαση ήταν η μητέρα του Βερόνικα, τα αδέρφια του και η σύντροφος του Μαράια.

 
Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα ξαναπώ ότι, στη μίζερη εποχή μας που οι μάνατζερς μετράνε το παραμικρό και το ελάχιστο -, μόνον ευγμωμοσύνη χρωστάμε στον Γιάννη.Το παιδί των οικονομικών μεταναστών που διεκδικούσε ακόμη και ένα κομμάτι ψωμί την μέρα, τώρα μας κοιτάει από ψηλά. Και στην Ελλάδα ξέρουμε καλά τι σημαίνει οικονομικός μετανάστης.Ούτε να τον κολακεύουμε λοιπόν, ούτε να ντρεπόμαστε.Μόνο να τον εκτιμάμε - αυτόν και όλη την οικογένειά του -, να σεβόμαστε τον αγώνα του και να τον αγαπάμε. Για να συνεχίσει να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει πλέον, σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη πρότυπα θέλησης και εργατικότητας για τα παιδιά μας, στην "μετακωστοπουλική" Ελλάδα της ελαφρότητας.