Ο Βαλβέρδε ανανέωσε το συμβόλαιο του στην Μπαρτσελόνα

Ο Βαλβέρδε ανανέωσε το συμβόλαιο του στην Μπαρτσελόνα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι προπονητής της Μπαρτσελόνα και την επόμενη σεζόν, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο της Καταλονίας. 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παρατείνουν τη συνεργασία τους για τη σεζόν 2019/20 με οψιόν για μία επιπλέον (2020/21).

Η υπογραφή της νέας συμφωνίας έγινε στη προεδρική σουίτα στο Camp Nou, παρουσία του προέδρου Ζόσεπ Μπαρτομέου και του αντιπροέδρου της Μπαρτσελόνα Ζόρντι Μέστρε.

Ο μάνατζερ του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ, που ήταν επίσης παρών, επιβεβαίωσε ότι ήταν μία εξαιρετική συμφωνία και για τις δύο πλευρές.

Από την άφιξή του στην Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε κατέγραψε μερικές θεαματικές επιδόσεις που επιτεύχθηκαν μόνο από λίγους άλλους προπονητές. 

Στην πρώτη του σεζόν κέρδισε τόσο τον τίτλο πρωταθλήματος όσο και το Copa del Rey και το 2018/19 έχει ήδη προσθέσει το ισπανικό Super Cup.

Συνολικά, ο έμπειρος προπονητής, οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε 96 επίσημους αγώνες, κερδίζοντας 65, έχοντας επίσης 22 ισοπαλίες και μόλις 9 ήττες.

Από αυτές τις 65 νίκες, 43 έχουν έρθει στο πρωτάθλημα, 11 στο Copa del Rey, 10 στο Champions League και μία στο Super Cup της Ισπανίας.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού γνώρισε μόλις μία ήττα, από την Λεβάντε την σεζόν 2017/18, ενώ η ομάδα σκόραρε επίσης σε 37 διαδοχικούς αγώνες στο πρωτάθλημα, σειρά που ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή κατά της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στα 96 παιχνίδια του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε είδε την ομάδα του να σκοράρει 233 γκολ, ενώ δέχτηκε μόνο 78 (45 αγώνες χωρίς παθητικό). Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ στην εποχή Βαλβέρδε με 74 γκολ, όπως και στις ασίστ, με 32.

Ο Λουίς Σουάρες είναι ο παίκτης που έχει παίξει περισσότερο με τον Βαλβέρδε με 7.026 λεπτά μπροστά από το Πικέ (7.024), τον Τερ Στέγκεν (7.020). Ο Ιβάν Ράκιτιτς έχει τα περισσότερα παιχνίδια με 89.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM