Απεργία την Πρωτομαγιά

To μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια λίγο πριν τον τελικό: Η ώρα έφτασε! -Πάμε Ελλαδάρα μου

To μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια λίγο πριν τον τελικό: Η ώρα έφτασε! -Πάμε Ελλαδάρα μου Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
1

Η ώρα του μεγάλου τελικού για τον Λευτέρη Πετρούνια πλησιάζει. Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου στους κρίκους, αγωνίζεται την Δευτέρα 15/8 για το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και δίπλα του στην προσπάθειά του θα βρίσκεται όπως πάντα, ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, για τον οποίο επίσης θα είναι ο πρώτος Ολυμπιακός τελικός.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν κρύβει το στόχο, που είναι το χρυσό μετάλλιο και δηλώνει αισιόδοξος: «Αυτό που θέλω από τον Λευτέρη στον τελικό, είναι να δείξει ότι είναι ο καλύτερος. Επειδή πράγματι είναι ο καλύτερος! Και είμαι σίγουρος ότι θα το δείξει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για μένα, επιτυχία θα είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο. Όχι ότι αν βγει 2ος ο Λευτέρης θα είναι αποτυχία, αλλά βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο, είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους αθλητές και γι? αυτό περιμένω να κερδίσει.

Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν ο Λευτέρης πάρει έναν βαθμό από 16,000 και πάνω, που θα είναι ανάλογος της αξίας του. Μπορεί να το πετύχει. Οι πιο υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι οι δύο Κινέζοι και ο Βραζιλιάνος. Ειδικά ο Γιανγκ Λιου είναι αρκετά καλός, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλός όσο ο Λευτέρης. Έχει αρκετά λάθη στην εκτέλεσή του και απορώ γιατί δεν τα είδαν στον προκριματικό, όπου του έδωσαν υψηλότερο βαθμό. Η διαφορά δυναμικότητας φαίνεται και στις προπονήσεις που κάνουμε εδώ. Ο Λευτέρης είναι ο μόνος που κάνει ολοκληρωμένα προγράμματα, ενώ οι άλλοι ζορίζονται. Στο προπονητήριο δείχνει ότι είναι κυρίαρχος, ελπίζω να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν 2ος στον προκριματικό και, βάσει κλήρωσης, θα κληθεί να εκτελέσει το πρόγραμμά του μόλις 2ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, κάτι που θεωρητικά αποτελεί μειονέκτημα. «Το αν η σειρά εκτέλεσης είναι καλή ή κακή, θα φανεί από το πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας. Μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τον Λευτέρη το γεγονός ότι εκτελεί νωρίς το πρόγραμμά του. Αν το εκτελέσει έτσι όπως περιμένουμε και πάρει έναν πολύ υψηλό βαθμό, θα κόψει τα πόδια των αντιπάλων του και θα τελειώσει κατευθείαν τη μάχη για την πρωτιά. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος με έναν βαθμό από 16,000 και πάνω, γιατί ξέρω ότι μπορεί να το πετύχει», τόνισε πάνω σε αυτό ο Δημήτρης Ράφτης.

Τέλος, αναφερόμενος στον Βλάση Μάρα, είπε: «Ο Μάρας δεν κατάφερε να εκτελέσει το πρόγραμμά του όπως ήθελε. Είχε μια ατυχία στην άσκηση Γιάγκερ και αυτό στοίχισε. Αυτό δεν τον μειώνει ως αθλητή. Και μόνο το γεγονός ότι έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιακές διοργανώσεις, παίρνοντας κάθε φορά μόνος του την πρόκριση, με τη δική του προσπάθεια, είναι κάτι που τον κατατάσσει στους μεγάλους αθλητές, έστω και αν του λείπει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Δεν συμφωνώ με όσους ισχυρίζονται ότι έπρεπε να σταματήσει όταν ήταν στην κορυφή. Κάνει αθλητισμό επειδή του αρέσει και επειδή μπορεί να πρωταγωνιστεί. Το κορμί του αντέχει ακόμα και εγώ θα ήθελα να τον δω να προσπαθεί και για πέμπτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό να μην σταματάς ποτέ να κυνηγάς τα όνειρά σου. Είτε τα πραγματοποιείς, είτε όχι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζούμε, αυτή είναι και η δική μας φιλοσοφία».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο Μάρας μπορεί να εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς διοργανώσεις, όπως έκανε και στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου αν δεν είχε μια άτυχη στιγμή στον τελικό θα ήταν 1ος ή 2ος. Θεωρώ ότι είναι ακόμη μέσα στον ανταγωνισμό του μονόζυγου και μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα».

"Η ώρα έφτασε!!! Αύριο 20:00 η ώρα Ελλάδος παρακολουθήστε ζωντανά τον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!! Πάμε Ελλαδαρα μου!!", έγραψε πριν λίγο ο Πετρούνιας καλώντας όλους τους Έλληνες να σταθούν στο πλευρό του. 

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ