Τσίπρας: Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία

Τσίπρας: Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία Facebook Twitter
2

«Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, αλλά και το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα που τους τροφοδοτεί», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για το λόγο αυτό, πρέπει να συγκροτήσουμε την ευρύτερη δυνατή, προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη, ανάμεσα στην Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, την Οικολογία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

«Αυτή τη φορά, για τις προοδευτικές δυνάμεις αλλά και για το ΕΣΚ θα πρέπει να είναι πλήρως διακριτό, στο πρόγραμμα, αλλά και στις επιλογές στην πράξη, η διαφοροποίηση από την ευρωπαϊκή δεξιά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε πως «προτεραιότητα, συνεπώς, έχει το πολιτικό πρόγραμμα -και όχι το πρόσωπο- η επιλογή του οποίου, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης».

«Το βασικό μας μέτωπο πρέπει να είναι απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό που απειλεί την ίδια την Ευρώπη. Ωστόσο, πρόβλημα δεν είναι μόνο η άνοδος της Ακροδεξιάς αλλά και η ενσωμάτωση βασικών στοιχείων της Ακροδεξιάς ατζέντας, ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια, στην πολιτική ατζέντα παραδοσιακών συντηρητικών δυνάμεων. Το βλέπουμε σε πολλές χώρες, στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτή η ενσωμάτωση είναι πλήρης», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια