Αύριο θα επιστρέψουν οι επιθεωρητές της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 

Εν τω μεταξύ συνέντευξη τύπου παραχωρεί σήμερα το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τα αποτελέσματα των επαφων του στην Ουάσινγκτον. Ο υπουργός οικονομικών θα αναφερθεί στα ταμειακά διαθέσιμα, καθώς και στα μέτρα που έχει δεσμευθεί να λάβει η κυβέρνηση.


Οι δανειστές είχαν αποχωρήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου μετά τη διακοπή των συνομιλιών με την κυβέρνηση, καθώς διαπίστωσαν ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.


Ακολούθησαν φημες και απειλες για μη καταβολή της 6ης δόσης, ενώ παράλληλα φούντωναν τα σενάρια περί χρεοκοπίας κι εξόδου από το ευρώ.

 

Η κυβέρνηση μετά την κόντρα που ξέσπασε με τους ελεγκτές ανακοίνωσε και νέα μέτρα, όπως το τέλος στα ακίνητα, τη μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και επέκταση της εργασιακής εφεδρείας.


Οι ελεγκτές ωστόσο φαίνεται ότι δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, και έτσι ζήτησαν γραπτή δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων. Το αίτημα των επιθεωρητών θεωρείται ότι αντανακλά την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας. 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr