Ζαχαράκη: «Μετά το Πάσχα ανοίγουν τα σχολεία, εκτός αν πουν "όχι" οι ειδικοί» - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Ζαχαράκη: «Μετά το Πάσχα ανοίγουν τα σχολεία, εκτός αν πουν "όχι" οι ειδικοί» - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές Facebook Twitter
0

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και πότε σχεδιάζεται να ανοίξουν ξανά τα σχολεία μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN, η Σοφία Ζαχαράκη είπε αναφορικά με τα σχολεία πως «θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η απόφαση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά στα σχολεία στις 26 Απριλίου, ωστόσο ακόμα αναμένονται και οι αποφάσεις των ειδικών.

Στη συνέχεια δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει «το σενάριο της περικοπής της ύλης και την μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων», προσθέτοντας για την ημερομηνία των εξετάσεων πως «αν όλα πάνε κατ' ευχήν οι θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού».

Πάντως αυτή τη στιγμή, μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε εκείνους της τρίτης λυκείου, οι οποίοι έχουν και την πιο δύσκολη και απαιτητική χρονιά.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως από την Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές.

Τέλος, σε ερώτηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε πως «πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα», κάτι που σύμφωνα με την ίδια, «δείχνει την μεγάλη ζήτηση αλλά και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα».

Με πληροφορίες από Έθνος

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM