Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Ακαρ: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Ακαρ: Τι συζήτησαν Facebook Twitter
Eurokinisi
1

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα την Τετάρτη, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.


Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις αρμόδιες επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αναζητείται ημερομηνία από 17 έως 21 Φεβρουαρίου για τη συνάντηση των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας - Τουρκίας. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να γίνει συνάντηση εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος θα μεταφερθεί για τις αρχές Μαρτίου.

Ο στόχος της ελληνικής πλευράς κατά τις συνομιλίες σύμφωνα πληροφορίες είναι να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων, να διατηρηθεί ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών και τέλος να συνεχιστεί η πολιτική αντιμετώπιση γεγονότων στρατιωτικής έντασης. 


Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο υπουργοί, συνομίλησαν και για την ατζέντα της Συνόδου των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 12 -13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στις ειδήσεις στα κανάλια αναφέρεται ότι η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία Ακάρ.Και συνδέεται με την δήλωση Ερντογάν περί Ιμίων. Και έγινε με εντολή Ερντογάν.Συνεπώς, αυτά τα περί μέτρων οικοδόμησηε εμπιστοσύνης στερούνται σοβαρότητας.Απλά, φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας.Γιατί θα μας πιάσουν στον ύπνο.