Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία - Μηνύματα Μητσοτάκη και Δένδια για τον σεισμό

Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία - Μηνύματα Μητσοτάκη και Δένδια για τον σεισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Τα συλλυπητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό εξέφρασε μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε απόψε το Ελαζίγ.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του εκφράζει τη συμπάθειά του στον πρόεδρο της Τουρκίας και τον τουρκικό λαό, για τον σεισμό στη γειτονική χώρα και δηλώνει ότι οι ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν.

«Η ολόψυχη συμπάθειά μου προς τον Πρόεδρο @RTErdogan και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να του εκφράσει την αλληλεγγύη των Ελλήνων. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει επίσης την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Ν. Δένδιας, όπως επίσης γίνεται γνωστό, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και την αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αξίζουν κάθε φορά την συμπαράσταση μας και την βοηθεια μας που ΠΑΝΤΑ δίνουμε. Κανονικά όχι. Αλλά δεν γίνεται να χάσουμε και την ανθρωπιά μας...Όχι όλοι οι Τούρκοι, οι περισσότεροι όμως θαναι ευγνώμων πιστεύω, στην πληγείσα περιοχή εννοώ φυσικά. Ο απλός κοσμάκης (που βέβαια στέκεται απ την άλλη, πίσω απ τον Σουλτάνο) δεν φταίει...Δυστυχώς η Τουρκία είτε δεν θα πει καν ευχαριστώ είτε - που είναι ακόμα πιο κακό - θα πει ένα τυπικό ευχαριστώ 5 λέξεων σε κάνα Twitter και την επόμενη μέρα θα μας ανταποδώσει με 10 βάρκες 500 μεταναστών στα νησιά μας και τίποτα 90 παραβιάσεις εναεριου χώρου εντός μίας ημέρας.