Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης» διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον απόηχο των επιθέσεων με drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι, αν και μετά την επίθεση σημειώθηκε ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου, αυτή η τάση δεν κράτησε ούτε 24 ώρες.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, επισήμανε ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας η τιμή του πετρελαίου άρχισε να μειώνεται και μάλιστα αυτή η μείωση συνεχίστηκε και την Τρίτη. «Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Ως υπουργείο συντονίσαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, βγάλαμε συνεργεία ελέγχου στο δρόμο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες. Όποιος διανοηθεί να αυξήσει τη βενζίνη θα έχει να κάνει μαζί μας», κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το ύψος του φόρου στα καύσιμα απάντησε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ΦΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετέπειτα αύξησή του. «Όπως μεθοδικά το κάναμε την πρώτη φορά, μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα. Είναι στο "ραντάρ" της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM