Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με το οποίο περνά στον δεύτερο γύρο με τον Κώστα Μπακογιάννη.

 

«Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για την Αθήνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ήττα της ακροδεξιάς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως θα παλέψει στον δεύτερο γύρο «για μια πόλη χωρίς φασίστες». Ο Νάσος Ηλιόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχασε ποσοστά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του «πρώτα απ' όλα για τα ποσοστά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής».

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την μεγάλη πτώση στα ποσοστά των νεοναζί στο δήμο της Αθήνας. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε και αυτόν τον δρόμο θα τον συνεχίσουμε για να κερδίσουμε μια πόλη αντιφασιστική, ανοιχτή, χωρίς την άκρα δεξιά. Είμαστε, επίσης, πολλοί χαρούμενοι γιατί η "Ανοιχτή Πόλη" έχει για δεύτερη φορά τη δυνατότητα να κάνει την ανατροπή στο δεύτερο γύρο και αυτή τη βδομάδα θα παλέψουμε για να καταφέρουμε αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε το 2014», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Επίσης, έθιξε το ζήτημα της συμμετοχής, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με τη μικρή προσέλευση των ψηφοφόρων. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να προβληματιστούμε για τα ποσοστά συμμετοχής. Ένας υποψήφιος δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με 46% ποσοστό συμμετοχής στην Αθήνα και έχουμε αυτή την εβδομάδα για να αλλάξουμε αυτή τη συμμετοχή, για να έχουμε μια πόλη αλληλεγγύης, μια πόλη δημοκρατίας, μια πόλη αντιφασιστική μια πόλη στην οποία θα ζωντανέψουμε τις γειτονιές», συμπλήρωσε.