Με νέα φυλάκιση για «ασήμαντη» καταδίκη κινδυνεύει ο Τσοχατζόπουλος- Πρέπει να βρει 30.000 ευρώ

Με νέα φυλάκιση για «ασήμαντη» καταδίκη κινδυνεύει ο Τσοχατζόπουλος- Πρέπει να βρει 30.000 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Nέα καταδίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αυτή τη φορά όμως για σχετικά ασήμαντη αιτία, σε σχέση με τις προηγούμενες περιπέτειες του με τη Δικαιοσύνη. 

Το ζήτημα που ανακύπτει όμως είναι πως ο πρώην υπουργός πρέπει να βρει 30.000 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή του, αλλιώς κινδυνεύει ξανά με φυλάκιση. 

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκισης και 10.000 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου, παράνομη οπολοκατοχή και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου. 

Τα αντικείμενα που προκάλεσαν την καταδίκη του ήταν ένας αμφορέας δώρο του τότε διευθυντή του μουσείου Βραυρώνας και μερικά όπλα, δώρο της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης. 

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα. «Δεν έχει να φάει ο άνθρωπος. Έχει χρέη στο ελληνικό δημόσιο ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, έχει εκδοθεί και διάταξη για εγγυοδόσια που του είχε επιβληθεί ύψους 50.000 ευρώ και μειώθηκε στις 5.000», είπαν οι συνήγοροι του στο δικαστήριο, σύμφωνα με το «Έθνος», καθώς η εισαγγελέας είχε προτείνει μετατροπή προς 50 ευρώ ημερησίως.

Τελικά, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν θετικότερη, ενώ έγινε δεκτή και η αίτηση δοσοποίησης με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί πέντε φορές, όπως και αυτή τη φορά υπήρχε η ίδια πρόθεση από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι δικηγόροι του ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης, καθώς όπως δήλωσαν στο δικαστήριο, «ήθελε ο ίδιος να παρασταθεί αλλά είναι άρρωστος με σοβαρά προβλήματα υγείας».

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, ενώ παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM