Αυγή: Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Ζάεφ μετά την παραίτηση Κοτζιά

Αυγή: Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Ζάεφ μετά την παραίτηση Κοτζιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Ζόραν Ζάεφ μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, αποκαλύπτει σήμερα η  Αυγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο Ζάεφ εξέφρασε στον Τσίπρα τον θαυμασμό του για το κουράγιο και την επιμονή του υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν από κοινού σε αυτή τη διαδρομή κατά την οποία κάθε βήμα ήταν πιο δύσκολο από το προηγούμενο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζόραν Ζάεφ θύμισε στον κ. Τσίπρα ότι η Ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες και τις θαρραλέες πράξεις καθώς κοινός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν τα νέα Βαλκάνια του 21ου αιώνα με ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους δύο λαούς που παρά τις διαφορές τους μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Είχε προηγηθεί η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη δήλωσή του μετά την παραίτηση Κοτζιά προς την πλευρά της ΠΓΔΜ, όπου τόνισε πως η ένταξη της χώρας τους σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. περνάει μέσα από την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θέλω να στείλω μήνυμα και στους γείτονές μας που έχουν αυτές τις μέρες διαδικασίες. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε κανένα σχηματισμό με συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα για την ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας για τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα και η κυβέρνησή μου θα κάνει αυτά που ορίζουν οι διεθνείς της υποχρεώσεις», ανέφερε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM