Απεργία την Πρωτομαγιά

Παυλόπουλος σε Στάινμαϊερ: Άριστες οι διμερείς μας σχέσεις

Παυλόπουλος σε Στάινμαϊερ: Άριστες οι διμερείς μας σχέσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ τον οποίο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο προεδρικό μέγαρο. 

Νωρίτερα ο κ. Στάινμαϊερ είχε καταθέσει στέφανο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον υποδέχθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Καλωσορίζοντας τον Γερμανό Πρόεδρο, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η επίσκεψή σας συμπίπτει με μια περίοδο που η Ελλάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω τη μνημονιακή περίοδο. Ακόμη και λάθη των προγραμμάτων δεν μπορούν να καταλογιστούν στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Παυλόπουλος και εξήρε το ρόλο του κ. Στάινμαϊερ κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για κοινή στάση των δύο χωρών ώστε οι εκλογές αυτές «να μην αναδείξουν μορφώματα ή άλλες οντότητες που επιβουλεύονται την Ευρώπη».

Μιλώντας για το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι όλοι κάποιοι εταίροι «πρέπει να καταλάβουν ότι όσοι αγνοούν τις προϋποθέσεις της αλληλεγγύης παραβιάζουν τον ίδιο τον αξιακό κώδικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις οικονομικές προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η ΕΕ ζητώντας να εγκαταλειφθούν «οι λογικές της λιτότητας και να υπερασπίσουμε το κοινωνικό κράτος, διότι αυτά τα μορφώματα που επιβουλεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί στηρίζονται, στις ανισότητες».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η καλή γειτονία προϋποθέτει πλήρη σεβασμό του διεθνούς Δικαίου αλλά και των διεθνών συνθηκών, και συγκεκριμένα των Παρισίων και της Λωζάνης «οι οποίες είναι πλήρεις και δεν αφήνουν γκρίζες ζώνες και για τις οποίες δεν υπάρχει θέμα αναθεώρησης», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερχόμενος στο ζήτημα της FYROM, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η επίτευξη λύσης περνάει μέσα από την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος της γείτονος. Πριν από αυτή τη διαδικασία δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για πρόσκληση σε συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM