Tηλεοπτικό σποτ για «μακεδονική γλώσσα και κουλτούρα» στην ΠΓΔΜ

Tηλεοπτικό σποτ για «μακεδονική γλώσσα και κουλτούρα» στην ΠΓΔΜ Facebook Twitter
EPA
0

«Μακεδονική γλώσσα, κουλτούρα και παράδοση που μάλιστα παραμένουν μακεδονικά» επικαλείται τηλεοπτικό σποτ της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ενόψει του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ' όλη την διάρκεια του βίντεο, δεν υπάρχει καμία αναφορά της ονομασίας Σεβέρνα ή Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Την ίδια στιγμή ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για τη σθεναρή στήριξή από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους πολίτες της γείτονος να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, αποτελεί για αυτούς ευκαιρία ζωής.

«Το μέλλον της χώρας σας είναι στα χέρια σας. Σας περιμένουμε στο ΝΑΤΟ» τονίζει ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκε Ιβανόφ, συνεχίζει να τάσσεται κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που υπογράμμισε μάλιστα και σε ομιλία του, στην οποία τόνισε πως θα απέχει από το δημοψήφισμα. 

«Ψήφισα ήδη πριν 27 χρόνια. Ψήφισα στις 28 Σεπτεμβρίου 1991. Δεν αλλάζω την απόφαση μου και συνεπώς δεν θα ψηφίσω στις 30 Σεπτεμβρίου» δήλωσε. 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ: 

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM