«Αν η συμφωνία (των Πρεσπών) έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στη ΔΕΘ, επισήμανε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας».

 

Στην περίπτωση αυτή, όπως είπε, θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα.

 

«Η πρώτη μου πρόταση προς τον πρωθυπουργό θα είναι να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, δηλαδή να ζητήσουμε να πάρει θέση με δημοψήφισμα. Η δεύτερη επιλογή είναι οποιαδήποτε απόφαση και συζήτηση στη Βουλή να μετατεθεί μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες», εξήγησε.

 

Ο κ. Καμμένος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ