Στη Σύρο σήμερα ο Τσίπρας - Το πρόγραμμά του πρωθυπουργού

Στη Σύρο σήμερα ο Τσίπρας - Το πρόγραμμά του πρωθυπουργού Facebook Twitter
0

Στη Σύρο θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κυκλάδων και στενούς του συνεργάτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να φτάσει στην Σύρο λίγο μετά τις 10 το πρωί και αρχικά θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχείο Ερμούπολης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Νεώριο, όπου θα απευθύνει ομιλία στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία.

Σύμφωνα με το cyclades24,gr, o πρωθυπουργός έρχεται αιφνιδιαστικά στην Σύρο προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου και να ενημερωθεί για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του ναυπηγείου.

O Αλέξης Τσίπρας είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στο ναυπηγείο και να λάβει μέρος σε συνάντηση με το νέο ιδιοκτήτη του Νεωρίου και ισχυρό άνδρα της ONEX A.E. Πάνο Ξενοκώστα, με τους εκπροσώπους εργαζομένων του ναυπηγείου, καθώς και με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών του νησιού.

Ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερώς για την υπόθεση του φακέλου εξυγίανσης του Νεωρίου, ο οποίος έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σύρου και η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσδοκά η υπόθεση να έχει θετική έκβαση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις διευκολύνσεις που παρείχε ο κρατικός μηχανισμός τους τελευταίους μήνες, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά στάδια και να φτάσει ο φάκελος της υπόθεσης στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί και για το επενδυτικό σχέδιο της ONEX αναφορικά με την αναβάθμιση του συριανού ναυπηγείου.

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Σύρο συγκαταλέγεται σε μία από τις εξορμήσεις που προγραμματίζει ο πρωθυπουργός στην επαρχία πριν από την Διεθνή Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία θα έχει και προεκλογικό χαρακτήρα.

Τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να συνοδεύσουν στην Σύρο οι τοπικοί βουλευτές Κυκλάδων, ενδεχομένως και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες. Η επίσκεψή του θα διαρκέσει μόνο μερικές ώρες και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM