Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατεδάφιση «εξπρές» αυθαίρετων ακινήτων

Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατεδάφιση «εξπρές» αυθαίρετων ακινήτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή μία τροπολογία για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις. 

Εν μέσω σφοδρής κριτικής για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους, οι συναρμόδιοι υπουργοί κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή τροπολογία για «επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις».

Η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης της Πολιτείας, με σκοπό την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές, οι οποίες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο φυσικών καταστροφών.

Τα μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων ανακοίνωσαν ο υποyrγός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, 2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 700 σε παραλίες αναμένεται θα κατεδαφιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Αττική, διευκρινίζοντας ότι είναι «θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων» να αρχίσει η διαδικασία της κατεδάφισης των συνολικά 3.200 κατοικιών.

Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού για το Μάτι.

Σύμφωνα με το μεταβατικό πλαίσιο, για να χαρακτηριστούν αυθαίρετα κάποια ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές, «με υπουργική απόφαση και σε συνεργασία με τους επιθεωρητές δόμησης», θα πρέπει να βρίσκονται:

- Σε απόσταση 500 μέτρων από την παραλία.

-Σε περιοχές που έχουν κριθεί αναδασωτέες.

-Σε ρέματα

-Σε πυρόπληκτες περιοχές.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Στα αυθαίρετα , θα συμπεριλάβουν και τις βίλες με τις πισίνες που βγάζουν μάτι ή θα περιοριστούν σε τίποτα παράγκες κάποιου κακομοίρη???Πόση μπαρούφα μοιράζουν αυτές τις μέρες!!!!
Aν ποτέ εφαρμοστεί στην πράξη (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω ιδιαίτερα), πιθανότατα θα συμβάλλει στη σωτηρία κάμποσων ζωών στο μέλλον και σίγουρα στην προστασία του περιβάλλοντος, τόσο ως αποκατάσταση, όσο -και κυρίως- αποτρεπτικά. Φυσικά, τίποτε δεν θα κατορθώσει να ξαναφέρει πίσω τους αδικοχαμένους της πυρκαγιάς.