Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης θα πιεστεί να ανακοινώσει σύντομα ότι θα στηρίξει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης θα πιεστεί να ανακοινώσει σύντομα ότι θα στηρίξει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν θα έρθει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ στη Βουλή, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Αντώναρος. 

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, επικαλείται «πολύ αξιόπιστες πηγές» πηγές στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, και αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ «θα πιεστεί» να ανακοινώσει σύντομα και δημόσια ότι «θα στηρίξει την κύρωση της συμφωνίας με τη γείτονα χώρα».

Θα πράξει δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, όσα ήδη «έχει πει κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος, σε κατ' ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Αντώναρος, χθες σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος τού είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης πρόσφατα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος, μας διαβεβαίωσε απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν θετικά τη μελλοντική κύρωση της συμφωνίας, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση». 

«Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Καλό είναι ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε είναι πρωθυπουργός είτε όχι». 

«Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα», καταλήγει ο κ. Αντώναρος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Οι μισες κι όχι πειστικές διαψεύσεις της Πειραιώς για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας αποδεικνύουν σε ποια δύσκολη θέση έχει φέρει η σημερινή αναποφάσιστη και παραπαίουσα ηγεσία τη Νεα Δημοκρατία.

»»Αποκαλύπτω λοιπόν σήμερα: Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές που έχω στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια ό,τι έχει πει -- κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος -- σε κατ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις. ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ.

»»Χθες μόλις κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο μου είπε στο τηλέφωνο: "Mitsotakis hat uns neulich auf Anfrage ausdruecklich zugesichert, dass er und seine Partei der kuenftigen Ratifizierung eines Abkommens positiv, und zwar aktiv, gegenueberstehen werden". Στα ελληνικά: "Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν την μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση".

»»Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει.

»»Γι αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε είναι πρωθυπουργός είτε όχι. Ο κόσμος εντός κι εκτός χώρας τον έχει καταλάβει.

»»ΥΓ. Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM