Ανοίγει εκ νέου η ψαλίδα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. 

 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 39% και ακολουθεί η Κουμουνδούρου με 20%, συγκεντρώνοντας σχεδόν το μισό ποσοστό από αυτό που «πείθει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

Τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 11% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή (8,5%), το ΚΚΕ (6,5%) και η Ένωση Κεντρώων (3,5%). Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένει ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος με τους ΑΝΕΛ να συγκεντρώνουν μόλις 1,5%. 

 

Ωστόσο σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιοποιήθηκε χθες, οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι τόσο από την συγκυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Οι πολίτες φαίνεται πως δεν ελπίζουν στην επίλυση των προβλημάτων τους ούτε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά ούτε και από τη Νέα Δημοκρατία αφού το 45% θεωρεί πως κανένα από τα δύο πιθανά κυβερνητικά σχήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά τα προβλήματα της χώρας.

 

Το 86% είναι δυσαρεστημένο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το 79% δηλώνει απογοητευμένο και από τους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά δυσαρέσκειας από ό,τι αποδοχής.