Τσίπρας: «Όσο περνάει ο καιρός κινδυνεύετε, κ. Μητσοτάκη, να γίνετε γραφικός»

Τσίπρας: «Όσο περνάει ο καιρός κινδυνεύετε, κ. Μητσοτάκη, να γίνετε γραφικός» Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως «δεν έφερε τίποτα καινούργιο στα επιχειρήματα που εδώ και καιρό αναπαράγει παρά την υπεροπλία που έχει στα συστημικά μέσα επικοινωνίας». «

Η υπεροπλία αυτή δεν αρκεί γιατί η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Θέλει και μυαλό και ψυχή η πολιτική» σημείωσε και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Χάσατε την ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα σήμερα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρνει, όχι γιατί δεν το έχει όπως θα σπεύσουν να πουν ορισμένοι. Είστε ο ψευδοπροφήτης που δεν επιβεβαιώνεται ποτέ». «Όσο περνάει ο καιρός κινδυνεύετε, κ. Μητσοτάκη, να γίνετε γραφικός» είπε μεταξύ άλλων.

Ανέφερε δε ότι «το 2019 που θα αναμετρηθούμε στις κάλπες θα είστε 3,5 χρόνια αρχηγός ενός κόμματος που προβλέπει και ζητά εκλογές, κόφτες και δεν γίνεται τίποτε».

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών. Γιατί το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία».

«Όταν έγινε φανερό ότι προχωράμε στην πολυπόθητη απομείωση του χρέους και τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε από τα μνημόνια η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν άλλαξαν τροπάρι» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε: «δεν λένε τώρα ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή δεν υπογράφουμε συμφωνία, αλλά την καταστρέφουμε επειδή έχουμε συμφωνία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι βαρύτερο από τα θετικά».

«Αντιδράτε με τη λογική που λέει ότι εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα ύψους 4 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και φέρνετε τροπολογία για αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί, ενώ τον Δεκέμβριο είχατε καταψηφίσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Ή τα έχετε χάσει τελείως με το κλείσιμο της αξιολόγησης ή βρίσκεστε σε πανικό», τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ιστορία της ΝΔ είναι γεμάτη σκάνδαλα, μίζες, ρεμούλες. «Αυτό είναι που σας βάζει σε πανικό και φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα» προσέθεσε και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει αριστερή παρένθεση. Η μόνη παρένθεση που θα κλείσει θα είναι η κρίση των μνημονίων και της άρσης κυριαρχίας που εσείς οδηγήσατε τη χώρα αφού πρώτα τη λεηλατήσατε. Φοβάστε ότι θα έρθουν αποδείξεις και στις εξεταστικές επιτροπές και στα δικαστήρια».

Εμμένοντας στο ίδιο κλίμα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σιγοντάρατε τους ποιο ακραίους από τους δανειστές. Πηγαίνατε στο Βερολίνο και αντί να φοράτε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας φοράγατε τη φανέλα του ΔΝΤ».

«Όταν η πραγματικότητα δεν μας αρέσει αντί να αλλάξουμε τα επιχειρήματα αλλάζουμε την πραγματικότητα. Τα αντίμετρα δεν είναι αέρας κοπανιστός, αλλά τα επιχειρήματά σας», είπε, ακόμη, ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τη ΝΔ για «ασύλληπτη εργασία ψεύδους και παραπλάνησης της κοινής γνώμης».

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στην Ολομέλεια αποκόμματα εφημερίδων με τίτλους: «Έρχεται τέταρτο μνημόνιο, δεν υπάρχει χρηματοδότηση πέφτει η κυβέρνηση» και προσέθεσε: «Πέρα από ψεύτες είσαστε και κουτοπόνηροι. Ένα χρόνο πριν από τον Μάιο του 2016 λέγατε τα ίδια ακριβώς». Αυτό το τέταρτο μνημόνιο πόσες φορές θα ψηφιστεί; διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Με τη συμφωνία, παίρνουμε την προβλεπόμενη δόση αντίμετρα ισόποσα και δημοσιονομικό περιθώριο 5,5 δισ. που θα πάνε για στήριξη των ασθενέστερων και όχι των ημετέρων. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα οδηγήσουν σε θετική έκθεση βιωσιμότητας από το ΔΝΤ που θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα θα εφαρμοσθούν μόνο εάν υπάρξουν από το 2018 μέτρα για το χρέος που θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση. Μήπως όταν αναφέρεστε σε τέταρτο μνημόνιο εννοείτε το μεσοπρόθεσμο», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός και συνέχισε. «Αν μετρούσαμε για μνημόνιο κάθε μεσοπρόθεσμο που έφερναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε φτάσει σήμερα όχι στο 4ο αλλά στο 40ο μνημόνιο».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια