Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες [ΒΙΝΤΕΟ]

Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Σπίνοι δημιουργούν τη δική τους μουσική με ηλεκτρικές κιθάρες (Youtube)
0

Όταν κάποιος σκέφτεται τα τραγούδια των πουλιών, συνήθως φαντάζεται τιτιβίσματα, γλυκούς κα χαρούμενους ήχους.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Όταν αυτά τα πουλιά, στα βίντεο που ακολουθούν, αποφασίσουν να δημιουργήσουν μουσικούς ήχους χρησιμοποιούν τα νύχια από τα πόδια τους για να παίξουν ηλεκτρική κιθάρα και το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.

Η έμπνευση ανήκει στον Γάλλο καλλιτέχνη Céleste Boursier-Mougenot, ο οποίος δημιούργησε έναν χώρο που επιτρέπει στα πουλιά να αλληλεπιδρούν με 14 ηλεκτρικές κιθάρες. Φυσικά όλες είναι συνδεδεμένες με τους απαραίτητους ενισχυτές.

Το ηχητικό του έργο, με τίτλο «From Here to Ear», περιλαμβάνει 70 σπίνους ζέβρες, το πιο συνηθισμένο είδος Εστριλδίδων της κεντρικής Αυστραλίας, που δημιουργούν μοναδικούς ήχους καθώς αγγίζουν τις χορδές.

Για την ιδιαίτερη αυτή έκθεση ο δημιουργός μετατρέπει χώρους γκαλερί σε πτηνοτροφείο. Τα 70 πουλιά έχουν άφθονο χώρο για να πετάξουν, να φωλιάσουν και να εξερευνήσουν τα πάντα καθώς δημιουργούν ακούσια ήχους.

Με μια ποικιλία από ειδικά σφυρίγματα, οι σπίνοι μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικοί. Όταν βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με πολλά όργανα, οι φυσικοί τους ήχοι συμπληρώνονται υπέροχα με την κιθάρα. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στο χώρο και να βιώσουν τους ήχους από διάφορες περιοχές του δωματίου.

Μέχρι στιγμής, η παράσταση ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Μόντρεαλ. Σε κάθε σόου παραβρίσκεται και ένας κτηνίατρος για να ελέγχει την υγεία των πουλιών.

Ο Boursier-Mougenot ήθελε να δημιουργήσει το έργο από την παιδική του ηλικία. «Κοιτάζοντας μέσα από το παράθυρο, το συναίσθημά μου ήταν ότι θέλω να κάνω μουσική από αυτά τα πουλιά», θυμάται.

«Και 30 χρόνια αργότερα το έκανα». Ο καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι αντιμετώπισε προβλήματα όταν ο ίδιος μάθαινε να παίζει μουσικά όργανα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, οπότε ήθελε να εφεύρει τη δική του μέθοδο για να δημιουργεί ήχους.

Με πληροφορίες του mymodernmet

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Περιβάλλον / Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Είναι σπάνιο προνόμιο πια στην Ελλάδα να επισκεφθεί κανείς μια απάτητη παραλία. Η LiFO είχε αυτή την ευκαιρία. Βρέθηκε στα «απάτητα» Σεκάνια της Ζάκυνθου, ακολουθώντας την επιστημονική ομάδα του WWF Ελλάς και είδε από κοντά πώς προετοιμάζεται η μοναδική αυτή παραλία για να φιλοξενήσει τις νέες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Περιβάλλον / Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες – από καύσωνα ως ακραίο καύσωνα—θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, όπως και στα βόρεια κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα
NEWSROOM
«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ