Οι σκαντζόχοιροι έγιναν πιο «θορυβώδεις» στο σεξ την εποχή της πανδημίας

Οι σκαντζόχοιροι έγιναν πιο «θορυβώδεις» στο σεξ την εποχή της πανδημίας Facebook Twitter
Οι σκαντζόχοιροι έγιναν πιο «θορυβώδεις» στο σεξ λόγω της πανδημίας
0

Οι ερωτικοί σκαντζόχοιροι έχουν γίνει το πιο συνηθισμένο θέαμα στους βρετανικούς κήπους λόγω των έκτακτων μέτρων, που κρατούν τους κατοίκους σπίτι, λέει ο ειδικός της άγριας πανίδας.

Ο παρατηρητής θηλαστικών του Νότιγχαμσαρ, Μάικλ Γουόκερ είπε στο BBC, ότι η λιγότερη κίνηση στους δρόμους θα μπορούσε επίσης να μειώσει τη θνησιμότητα σκαντζόχοιρων.


«Οι σκαντζόχοιροι έχουν γίνει εξαιρετικά δραστήριοι στο σεξ και οι άνθρωποι τους παρατηρούν περισσότερο στους κήπους τους», δήλωσε ο Γουόκερ ενώ πρόσθεσε ότι του έχουν στείλει και βίντεο από αρσενικό που κυνηγά έναν θηλυκό σκαντζόχοιρο. «Πολύ θορυβώδης» πρόσθεσε.

«Όταν εμπλέκονται δύο αρσενικά, μπορεί να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή και φασαρία» πρόσθεσε ο Γουόκερ.

Το Nottingham Trent University ανακοίνωσε πρόσφατα μια μελέτη σχετικά με την επίδραση της κυκλοφορίας στους σκαντζόχοιρους.

Η ερευνητής Lauren Moore δήλωσε ότι ενώ η εργασία στο πεδίο ήταν περιορισμένη λόγω της καραντίνας, αναφορές από το κοινό υποδηλώνουν ότι καταγράφηκαν λιγότεροι θάνατοι στα ζώα- συμπεριλαμβανομένων των σκαντζόχοιρων - σε σύγκριση με το 2019.

Πρόσθεσε ότι μεταξύ τέλους Μαρτίου και αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν, καταγράφηκαν περισσότερα από 140 θάνατοι ζώων στους δρόμους, με έως και 381 για την ίδια περίοδο το 2019.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα λιγότερης κίνησης στους δρόμους. άρα και μικρότερης καταγραφής θανάτων ζώων. (Ωστόσο) είναι πιθανό η μείωση να οφείλεται σε μικρότερο αριθμό οχημάτων στους δρόμους και ότι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι σκαντζόχοιροι (και άλλα ζώα) κατά τη διέλευση ενός δρόμου είναι πολύ μειωμένος».

Η Μουρ σημείωσε επίσης ότι ενδεχομένως οι άνθρωποι πλέον να βλέπουν και να ακούν πιο έντονα τους σκαντζόχοιρους επειδή και εκείνοι με τη σειρά τους είναι πιο θαρραλέοι και βγαίνουν πιο εύκολα στους κήπους, λόγω των έκτακτων μέτρων που κρατούν τον κόσμο εντός των σπιτιών τους.

Με πληροφορίες του BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ