Mercedes-Benz: Ένας Έλληνας ο νέος CEO σε ΗΠΑ και Καναδά

Mercedes-Benz: Ένας Έλληνας ο νέος CEO σε ΗΠΑ και Καναδά Facebook Twitter
Mercedes-Benz: Ο Δημήτρης Ψυλλάκης επικεφαλής σε ΗΠΑ και Καναδά (Businesswire)
0

Στην αναβάθμιση του Δημήτρη Ψυλλάκη σε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes-Benz για τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2021, αντικαθιστώντας τον Nicolas Speeks, o οποίος και αποχώρησε από την εταιρεία τον Αύγουστο. Η πορεία του Δημήτρη Ψυλλάκη στην Daimler ξεκίνησε το 1992.

Αρχικά εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος στην Mercedes-Benz Ελλάς. Εννέα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη γενική διεύθυνση.

Το 2009 μετακινήθηκε στην Βραζιλία ενώ έξι χρόνια αργότερα το 2015 προήχθη στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου της Mercedes-Benz της Nότιας Κορέας.

Υπό την ηγεσία του, η αγορά της Νότιας Κορέας επεκτάθηκε στην 5η μεγαλύτερη στον κόσμο για τη Mercedes-Benz Cars, ενώ επιτεύχθηκε κορυφαία βαθμολογία στην ικανοποίηση των πελατών.

Από εκεί βρέθηκε επικεφαλής της γερμανικής φίρμας στον Καναδά. Πλέον από τον Ιανουάριο καλείται να αναλάβει και την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στο νέο του ρόλο, ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τη γενική ευθύνη για τη Mercedes-Benz Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Αυτό σημαίνει ότι θα ηγηθεί περισσότερων από 1.600 υπαλλήλων της MBUSA και περισσότερων από 380 συνεργατών αντιπροσώπων σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και επιπλέον 1.200 υπαλλήλων και σχεδόν 60 εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων σε ολόκληρο τον Καναδά.

Ο Ψυλλάκης θα συνεχίσει ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Canada για το υπόλοιπο του έτους.

Με πληροφορίες του Businesswire

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM