ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Σπάικ Λι δεν θα ξαναπάει σε κινηματογράφο μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο Σπάικ Λι δεν θα ξαναπάει σε κινηματογράφο μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο Σπάικ Λι θα απέχει από τις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ σε παύση έχει μπει και η παραγωγή της επόμενης ταινίας του. 

Η νέα ταινία του Σπάικ Λι, "Da 5 Bloods", που στο επίκεντρό της βρίσκεται ο πόλεμος του Βιετνάμ, θα κάνει πρεμιέρα μέσω Netflix στις 12 Ιουνίου. Υπό κανονικές συνθήκες ο διάσημος σκηνοθέτης θα ξεκινούσε τα γυρίσματα για τη μεταφορά του "Prince of Cats" αυτό το καλοκαίρι ωστόσο, όπως δήλωσε στο Vanity Fair, δεν πιστεύει ότι οι χολιγουντιανές παραγωγές θα αρχίσουν σύντομα. 

«Δεν θα κάνουν τίποτα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο», είπε ο Λι. «Ξέρω πως δεν θα πάω σινεμά. Ξέρω πως δεν θα πάω στο Μπρόντγουεϊ. Ξέρω πως δεν θα πάω στο Yankee Stadium. Ο κορωνοϊός είναι καθίκι. Ο κορωνοϊός δεν παίζει. Αν μ@@@@@@@εις από εδώ και από εκεί θα σκοτωθείς, θα πεθάνεις. Δεν είμαι έτοιμος να φύγω», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Λι συνέχισε λέγοντας ότι δεν βλέπει ακόμη «μια εφικτή λύση» ως προς το την ασφάλεια των παραγωγών ώστε να συνεχιστούν τα γυρίσματα. «Πώς θα γυρνάς πια μια ερωτική σκηνή ή μια σκηνή με εγγύτητα; Θέλω να πω, πώς θα κάνεις μια ταινία, όπως το "Saturday Night Live", από απόσταση; Δεν ξέρω τον τρόπο που θα το κάνεις αυτό. Λοιπόν, είμαστε σε παύση τώρα», πρόσθεσε. 

Η παραγωγή του "Prince of Cats" θα ξεκινούσε φέτος το καλοκαίρι στο Μπρούκλιν, αλλά ο Λι δεν φαίνεται ότι επιθυμεί την άμεση έναρξη των γυρισμάτων. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την επόμενη ταινία του ως το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα της εποχής του χιπ χοπ». 

Ο σκηνοθέτης είχε οριστεί πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών για το 2020 πριν οι διοργανωτές αποκλείσουν την πιθανότητα ακόμα και της εικονικής διεξαγωγής του. Ο Λι αναμένεται να αναλάβει τη θέση αυτή και για το φεστιβάλ του 2021, αν και φαίνεται πως το ταξίδι του στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη εμβολίου.

Τις απόψεις του Λι συμμερίζεται η πλειοψηφία των κινηματογραφόφιλων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, στα τέλη Απριλίου, μόλις το 40% των Αμερικανών ήταν πρόθυμοι να επιστρέψουν σε σινεμά ή συναυλίες. Οι κινηματογραφικές αίθουσες σε Πολιτείες όπως το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις ημερομηνίες που θα ανοίξουν ξανά για το κοινό. 

Με πληροφορίες από indiewire

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM