Rolling Stones vs Beatles: Ήμασταν καλύτεροι, λέει ο ΜακΚάρτνεϊ- Η απάντηση του Τζάγκερ

Rolling Stones vs Beatles: Ήμασταν καλύτεροι, λέει ο ΜακΚάρτνεϊ- Η απάντηση του Τζάγκερ Facebook Twitter
EPA
0

Beatles ή Rolling Stones; Αυτό το «αιώνιο» ερώτημα επανήλθε όταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ δήλωσε πρόσφατα ότι τα «Σκαθάρια» ήταν καλύτερο συγκρότημα, αλλά δεν άργησε η απάντηση του Μικ Τζάγκερ.

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη, ο ΜακΚάρτνεϊ δήλωσε- τι άλλο;- ότι οι Beatles ήταν καλύτεροι από τους Rolling Stones. Ο Χάουαρντ Στερν εξέφρασε αρχικά αυτή την άποψη και βέβαια ο καλεσμένος του συμφώνησε.

«Είναι κολλημένοι με τα μπλουζ. Όταν γράφουν κάτι, πρέπει να έχει σχέση με τα μπλουζ», είπε ο ΜακΚάρτνεϊ για του Rolling Stones. «Εμείς είχαμε περισσότερες επιρροές. Υπάρχουν πολλές διαφορές και λατρεύω τους Stones, αλλά είμαι μαζί σου, οι Beatles ήταν καλύτεροι», συμπλήρωσε, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

 

«Αρχίσαμε να παρατηρούμε πως ό,τι κάναμε, οι Stones κατά κάποιο τρόπο το έκαναν κι αυτοί λίγο αργότερα. Πήγαμε στην Αμερική και είχαμε τεράστια επιτυχία, μετά οι Stones πήγαν στην Αμερική. Κάναμε το Sgt. Pepper και οι Stones έκαναν ένα ψυχεδελικό άλμπουμ. Ήμασταν καλοί φίλοι, ακόμη είμαστε, υπάρχει θαυμασμός ανάμεσά μας. Οι Stones είναι φανταστικό συγκρότημα, πηγαίνω και τους βλέπω σε κάθε εμφάνιση, είναι σπουδαία μπάντα», δήλωσε ακόμη ο ΜακΚάρντεϊ.

Η ευκαιρία για απάντηση από το «στρατόπεδο» των Rolling Stones- που πρόσφατα έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο τραγούδι τους- δόθηκε όταν ο Μικ Τζάγκερ έδωσε συνέντευξη στον Ζέιν Λόου, ο οποίος του ανέφερε τις δηλώσεις του ΜακΚάρτνεϊ. «Προφανώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός», απάντησε αρχικά γελώντας ο Τζάγκερ, αλλά στη συνέχεια επεσήμανε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα.

 

«Η μεγάλη διαφορά είναι πως οι Rolling Stones αποτελούν μια μπάντα μεγάλων συναυλιών, όταν οι Beatles δεν έκαναν ποτέ περιοδεία σε αρένες. Διαλύθηκαν προτού ξεκινήσει πραγματικά η επιχείρηση των τουρ», δήλωσε ο Μικ Τζάγκερ. «Αυτό ξεκίνησε το 1969 και οι Beatles δεν το έζησαν ποτέ αυτό. Αυτή είναι η πραγματική μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα. Το ένα, ευτυχώς, ακόμη παίζει σε στάδια και το άλλο δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM