Κορωνοϊός: Πατέρας διδύμων ήταν σε κώμα για δέκα μέρες - Όταν συνήλθε δε θυμόταν τη γυναίκα και τα δίδυμά του

Κορωνοϊός: Πατέρας διδύμων ήταν σε κώμα για δέκα μέρες - Όταν συνήλθε δε θυμόταν τη γυναίκα και τα δίδυμά του Facebook Twitter
Πατέρας διδύμων ήταν σε κώμα λόγω του κορωνοιού για δέκα μέρες - Όταν συνήλθε δε θυμόταν τη γυναίκα και τα δίδυμά του (PEOPLE/ELIZABETH TILLETT)
0

Ο Chris Tillett, η πρώτη περίπτωση κορωνοϊού που διαγνώστηκε στο Κονέκτικαν εξομολογείται την εμπειρία του και αναφέρεται στη γυναίκα του ως «Wonder Woman».

Ο 45χρονος πατέρας διδύμων, που μίλησε στο People, επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο. Εμφάνισε πυρετό αλλά ο γιατρός του τον αντιμετώπισε σα να είχε γρίπη.

Τελικά τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν και μέσα σε λίγες ημέρες έσπευσε στα επείγοντα νοσοκομείου. Εκεί διαγνώστηκε ως το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στο Κονκτικατ.

«Ήταν απλά τρομακτικό », λέει η γυναίκα του Ελίζαμπεθ, 32 ετών. «Είναι σαν να λες," Εντάξει, ο σύζυγός μου είναι άρρωστος, και τώρα έχει πνευμονία, και θα πάει στο νοσοκομείο και ίσως πάρει μερικά αντιβιοτικά». Και μετά «Είναι σε κώμα με τον ιό, για τον οποίο δε γνώριζα τίποτα, και αν δεν ήταν στις ΗΠΑ δεν θα το είχα ψάξει καθόλου».

Ο Chris, ο οποίος έχει ένα ελαφρύ καρδιακό πρόβλημα λόγω άπνοιας από την οποία πάσχει, αλλά επί της ουσίας κανένα υποκείμενο νόσημα, είπε ότι αν και υπήρχαν επαναλαμβανόμενες υποδείξεις ότι ίσως είχε τον κορωνοϊό, μόνο η dr. Melissa Saad από τα επείγοντα του νοσοκομείου Danbury, το πίστευε.

Μόλις όμως το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε θετικό στις 6 Μαρτίου, η Elizabeth αμέσως μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι με τους δίδυμους γιους του ζευγαριού John και Luke.

«Δεν χαιρέτισα καν στον σύζυγό μου, ούτε τον κοίταξα, γιατί απλά ήμουν σε μία κατάσταση που δεν ήθελα καν να διακινδυνεύσω περισσότερο από ό, τι είχα ήδη διακινδυνεύσει επειδή έπρεπε να πάω σπίτι και να φροντίσω τα μωρά μας».

Για την Elizabeth, νοσοκόμα στο επάγγελμα, που έπρεπε να εξισορροπήσει μεταξύ του ρόλου της συζύγου και της μητέρας αλλά και της πληρεξούσιου για την περίθαλψης του συζύγου της που ήταν σε κώμα, ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Κορωνοϊός: Πατέρας διδύμων ήταν σε κώμα για δέκα μέρες - Όταν συνήλθε δε θυμόταν τη γυναίκα και τα δίδυμά του Facebook Twitter
O Chris και η σύζυγός του Elizabeth (PEOPLE/ELIZABETH TILLETT)

«Ήταν απλά ένα πολύ σουρεαλιστικό, τρομακτικό συναίσθημα» είπε.

Ο Chris, έχει εντυπωσιαστεί με το πως η γυναίκα του κατάφερε να κρατήσει όρθιο το «οχυρό». «Με εξέπληξε. Η καλύτερη φράση για να την περιγράψω είναι Wonder Woman» λέει.

Αν και δεν της επιτρεπόταν να επισκέπτεται τον Chris λόγω της μεταδοτικότητας του ιού η νοσοκόμα Vanessa Williams και η υπεύθυνη του τμήματος Shelby Newkirk βοήθησαν την Elizabeth κάνοντας βιντεοκλήσεις από το δωμάτιό του.

«Οι νοσοκόμες ήξεραν ότι κανείς δεν έρχεται να με επισκεφθεί (έτσι) όχι μόνο με φρόντισαν σαν ασθενή αλλά και σαν άνθρωπο» λέει ο Chris, επισημαίνοντας μια γενναιόδωρη πράξη συμπόνιας που δεν «είναι πάντα εφικτή, καθώς το νοσοκομειακό προσωπικό έχει να αντιμετωπίσει και την κλιμάκωση μιας πανδημίας.»

«Και γι 'αυτό το εκτιμήσαμε πραγματικά, γιατί είσαι μόνος σου. Όλοι είναι μόνοι τους. Θα έλεγα για πρώτη φορά, ότι φοβήθηκα ως ενήλικας, επειδή δεν ξέρεις τι ακολουθεί ... και το να έχεις ανθρώπους που σε ενθαρρύνουν να συνεχίσεις σημαίνει πολλά».

Εν τω μεταξύ, η Elizabeth στο σπίτι φανταζόταν την ημέρα που θα επέστρεφε ο Chris και θα αγκάλιαζε ξανά τα αγόρια τους.

«Μόνο αυτό φανταζόμουν, Είπα στον εαυτό μου ότι αυτό θα συμβεί. Απλά πρέπει να περιμένω, πρέπει να έχω υπομονή».

Τελικά συνέβη. Ο Chris ξύπνησε στις 17 Μαρτίου από το κώμα και μία εβδομάδα σχεδόν μετά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Αν και εκείνη περίμενε με ανυπομονησία την ημέρα που θα ξαναγκάλιαζε τον σύζυγό της, η επανένωση δεν ήταν όπως την είχε φανταστεί. Ο Chris δεν μπορούσε να θυμηθεί κατευθείαν ότι ήταν παντρεμένος με παιδιά.

«Ήταν σα να ξαναζωντάνεψα ενήλικος άνδρας.Όμως στο μυαλό μου ήταν σα να ήμουν 18-19 χρονών παιδί» λέει και προσθέτει ότι χρειάστηκε τρεις με τέσσερις ημέρες για να αισθανθεί ξανά ο εαυτός του.

Όταν η Ελίζαμπεθ τον παρέλαβε από το νοσοκομείο, μετά από δύο νέα αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό, το πρώτο συναίσθημά της ήταν να τον απωθήσει.

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι δεν ήθελα καν να τον αγκαλιάσω. Δεν θέλω να κολλήσω οτιδήποτε ήταν αυτό που είχες. Θα πάμε σπίτι, θα βγάλεις τα ρούχα σου, θα κάνεις ντους για τουλάχιστον τρεις ώρες και μετά θα μείνεις στον κάτω όροφο. Φοβόμουν τόσο να τον αγκαλιάσω τις πρώτες 24 ώρες» λέει η Elizabeth.

O Chris σταδιακά άρχισε να ξανααισθάνεται ο εαυτός του. «Θυμόμουν από το νοσοκομείο μία κυρία, η μόνη που ούρλιαζε κάποιες φορές. Και τώρα σκέφτομαι τι να κάνει, αν είναι ακόμα ζωντανή, αν τα κατάφερε».

Μετά από αυτή του την περιπέτεια κάνει έκκληση σε όλους να παραμείνουν σπίτι τους. Μιλάει για το πόσο σοβαρό είναι να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, υπήρξαν τουλάχιστον 3.557 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 85 θάνατοι στο Κονέκτικατ, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Elizabeth παραμένει στο σπίτι αλλά ελπίζει να επιστρέψει στη δουλειά της ως νοσοκόμα σύντομα.

«Η νοσοκόμα μέσα μου, μού λέει ότι πρέπει να βοηθήσω όσους νοσούν. Όπως εκείνες οι νοσοκόμες, που βοήθησαν τον σύζυγό μου».

Με πληροφορίες του People

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM