Γνωστοί ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές δίνουν το παράδειγμα του κουρέματος γουλί στο σπίτι και οι στυλίστες επικροτούν, προειδοποιώντας όμως ότι δεν ταιριάζει σε όλα τα κεφάλια

 

Με τα κουρεία και τα ανδρικά κομμωτήρια κλειστά, πολλοί άντρες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κουρευτούν μόνοι στο σπίτι. Και επειδή κατά βάθος ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν μόνοι τους το «λίγο πλάγια και πίσω να μου τα πάρεις», στοχεύουν στην ασφάλεια του «πάρε τα όλα», κοινώς γουλί.

 

Ανάμεσά τους και πολλοί celebrities του θεάματος – τηλεοπτικού, κινηματογραφικού και ποδοσφαιρικού, όπως φερ' ειπείν οι ηθοποιοί Ριζ Άωμεντ και Στίβεν Γκρέιαμ ή οι ποδοσφαιριστές Εντέν Αζάρ της Ρεάλ Μαδρίτης και Έκτορ Μπεγερίν της Άρσεναλ.

 

 

 

Οι ειδικοί επικροτούν, έστω και με επιφυλάξεις. «Οι επόμενοι μήνες είναι μια ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι καινούριο που μάλιστα δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση», λέει στον Guardian o διευθυντής style και grooming του GQ, Teo van den Broeke. «Κανείς δεν θα σας κρίνει μέσα στο σπίτι, οπότε γιατί να μην αφαιρέσετε μια πηγή άγχους – δηλαδή τα μαλλιά σας;».

 

 

 

Αν το επιχειρήσετε τελικά, προτείνει να τα τριμάρετε μια φορά την εβδομάδα: «Θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας conditioner, δεδομένου ότι θα χρειαστεί ειδική περιποίηση το κρανίο ειδικά σε συνθήκες κεντρικής θέρμανσης».
Σπεύδει να προειδοποιήσει πάντως ότι το συγκεκριμένο look δεν είναι για όλους: «Για να λειτουργήσει, απαιτείται μεγάλος βαθμός συμμετρίας στο σχήμα του κεφαλιού: μακρουλά, προτεταμένα ή στενά κρανία δεν ταιριάζουν και τόσο πολύ στο ξυρισμένο κεφάλι».