Με χιούμορ αντιμετωπίζει ο Μπραντ Πιτ το γεγονός πως μεγαλώνει, αποκαλύπτοντας πως πλέον το καταλαβαίνει με διάφορους τρόπους, κυρίως παλαιότερες ταινίες του.

 

Ο 56χρονος ηθοποιός βραβεύτηκε την Τετάρτη με το Maltin Modern Master Award στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα για το σύνολο της καριέρας του και το βραβείο παρέδωσε ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ, που μαζί συνεργάστηκαν στις θρυλικές πλέον ταινίες «Fight Club» και «Seven».

 

Σκηνή από την ταινία «Fight Club» του 1999.
Σκηνή από την ταινία «Fight Club» του 1999.

 

Το «Seven» ήταν μια από τις συνεργασίες του Μπραντ Πιτ με τον Ντέιβιντ Φίντσερ.
Το «Seven» ήταν μια από τις συνεργασίες του Μπραντ Πιτ με τον Ντέιβιντ Φίντσερ.

 

«Είναι πράγματα σαν αυτό και τέτοιες βραδιές που μου λένε πως μεγάλωσα», αστειεύτηκε ο Μπραντ Πιτ, παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Το κάνω όλο αυτό εδώ και αρκετό καιρό», πρόσθεσε, εξηγώντας στη συνέχεια τους τρόπους που καταλαβαίνει πως μεγάλωσε. 

 

«Δεν αντέχω πια βραδινά γυρίσματα και ευχαρίστως θα έπαιρνα κασκαντέρ. Πλέον δεν θυμάμαι καν τον πρώτο κανόνα του Fight Club», είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στην διάσημη ατάκα από την ταινία του 1999. «Αλλά υπάρχουν επίσης βραδιές σαν αυτή που μπορώ να κοιτάξω πίσω και νιώθω πραγματικά ευλογημένος. Αισθάνομαι τόσο τυχερός για όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που συνεργάστηκα, οι οποίοι με δίδαξαν τόσα πολλά και άγγιξαν την ζωή μου», σημείωσε.

 

 

Στην διάρκεια των βραβείων SAG ο Μπραντ Πιτ συναντήθηκε ξανά με την συμπρωταγωνίστριά του στο «Fight Club», Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως αρχικά υπήρχαν μόνο αρνητικές κριτικές για την ταινία. «Άτομα από το κοινό σηκώνονταν αργά από τις θέσεις τους και έφευγαν από την προβολή. Θυμάμαι να κοιτάζω τότε τον Φίντσερ έκπληκτος και να του λέω: "Θεέ μου, τι κάναμε; Τι έγινε; Νόμιζα πως είναι τέλειο"». 

 

Συνάντηση μετά από χρόνια στα βραβεία SAG με την 'Ελενα Μπόναμ Κάρτερ.
Συνάντηση μετά από χρόνια στα βραβεία SAG με την 'Ελενα Μπόναμ Κάρτερ.

 

Ο ρόλος του στο «Fight Club» είναι αναμφίβολα από τους πιο χαρακτηριστικούς στην καριέρα του, αλλά ο Μπραντ Πιτ αποκάλυψε πως παρ' ολίγον να πρωταγωνιστούσε και σε μια ακόμη διάσημη ταινία αλλά απέρριψε την πρόταση - το «The Matrix». Μετά από επίμονες ερωτήσεις σχετικά με τους ρόλους που έχει αρνηθεί ο ηθοποιός παραδέχθηκε πως είχε απορρίψει τον ρόλο που πήρε τελικά ο Κιάνου Ριβς. «Απέρριψα το Matrix. Πήρα το κόκκινο χάπι», είπε χαρακτηριστικά.

 

Για την ιστορία, πρόσφατα ο Γουίλ Σμιθ αποκάλυψε πως είχε αρνηθεί επίσης τον συγκεκριμένο ρόλο για να κάνει τότε την ταινία «Wild Wild West», η οποία εξελίχθηκε σε εισπρακτική αποτυχία.