Απεργία την Πρωτομαγιά

ΟΗΕ: Τιμά την Cindy Lauper για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των LGBTQ

ΟΗΕ: Τιμά την Cindy Lauper για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των LGBTQ Facebook Twitter
EPA
0

Η Cyndi Lauper θα τιμηθεί με το πρώτο παγκόσμιο βραβείο υψηλής διάκρισης «High Note Global Award» από τα Ηνωμένα Έθνη για την προσφορά της στην LGBTQ κοινότητα. 


Ειδικότερα, η γνωστή τραγουδίστρια θα λάβει το βραβείο του ΟΗΕ για τη δια βίου στήριξή της υπέρ των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας αλλά και τα επιτεύγματά της με την «True Colors United», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να βοηθήσει τους άστεγους LGBTQ νέους.


Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, το βραβείο θα παρουσιαστεί από την, επίσης υπέρμαχο της LGBTQ κοινότητας και κοινωνικής ακτιβίστριας, Kesha, στην ετήσια διοργάνωση της φιλανθρωπικής συναυλίας της Cindy Lauper «Home for the Holidays» που θα πραγματοποιηθεί την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Λος Άντζελες στις 10 Δεκεμβρίου.


Ο David Clark, δημιουργός της Πρωτοβουλίας «High Note Global Initiative» δήλωσε ότι το βραβείο του θεσμού τιμά τους καλλιτέχνες που «αξιοποίησαν τα μουσικά δώρα τους για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης».


Όπως είπε ο ίδιος, η Cindy Lauper «για δεκαετίες προήγαγε τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτέλεσε φωνή και ενεργή συμμετοχή με στόχο την αλλαγή και ενέπνευσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι ανεκτικοί και αληθινοί στον εαυτό τους. Της αξίζει αυτό το βραβείο και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε τα επιτεύγματά της κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής απονομής βραβείων "High Note"».

Με πληροφορίες από pitchfork /variety

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM