Η Αντζελίνα Τζολί εξυμνεί τις «κακές γυναίκες» και αποκαλύπτει τι συμβουλές δίνει στις κόρες της

Η Αντζελίνα Τζολί εξυμνεί τις «κακές γυναίκες» και αποκαλύπτει τι συμβουλές δίνει στις κόρες της Facebook Twitter
Η Αντζελίνα Τζολί με τους σκύλους της, που διάλεξαν και πήραν από ένα καταφύγιο ζώων όταν ήταν ακόμη κουτάβια, οι μεγαλύτεροι γιοι της. ©️ ALEXI LUBOMIRSKI
2

Το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Elle φιλοξενεί ένα άρθρο της Αντζελίνα Τζολί, που μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών, αποκαλύπτοντας επίσης τις συμβουλές που δίνει στα παιδιά της.

Η 44χρονη ηθοποιός έγραψε ένα κείμενο όπου εξυμνεί την δύναμη των γυναικών αλλά και των αντρών που τις στηρίζουν. Στο κομμάτι της, η Τζολί σχολιάζει μεταξύ άλλων το πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζονται συχνά ως μάγισσες σε αυτό που η ίδια αποκαλεί «την απόλυτη θεωρία συνωμοσίας», κάνοντας ταυτόχρονα αναφορές στις δίκες του Σάλεμ. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“‘Wicked women’ are just women who are tired of injustice and abuse. Women who refuse to follow rules and codes they don’t believe are best for themselves or their families. Women who won’t give up on their voice and rights, even at the risk of death or imprisonment or rejection by their families and communities. If that is wickedness, then the world needs more wicked women.” Ahead of the release of Maleficent 2, Angelina Jolie celebrates all the free-thinking women who have cast their spell upon the world. Link in bio for the full September cover story.⁣ ⁣ ELLE September 2019:⁣ Editor-in-chief: @ninagarcia⁣ Photographer: @alexilubomirski⁣ Cover star: #AngelinaJolie⁣ Stylist: @elizabethstewart1⁣ Wearing: @dior⁣, @cartier Hair: @adamcampbellhair⁣ Makeup: Toni G⁣ Nails: @nailsbyemikudo⁣ Set design: Jack Flanagan⁣ Produced by: Nathalie Akiya at Kranky Produktions.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE Magazine (@elleusa) στις


Η Αντζελίνα Τζολί αναφέρεται όμως και στα έξι παιδιά της, που μοιράζεται με τον πρώην σύζυγό της, Μπραντ Πιτ - τον Μάντοξ που σε λίγες ημέρες γίνεται 18 ετών, αλλά και τους Παξ, 15, Ζαχάρα, 14, Σιλο, 13, και τα 11 ετών δίδυμα Βιβιέν και Νοξ.

«Δεν θα μπορούσε να είμαι πιο περήφανη για τους γιους μου και τους άντρες που έχουν γίνει, τον σεβασμό που τρέφουν για τις αδερφές τους και εκείνες για αυτούς», γράφει η ηθοποιός, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια τις συμβουλές που δίνει στις κόρες της. «Πολύ συχνά λέω στις κόρες μου πως το σημαντικότερο πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να εξελίξουν το μυαλό τους. Μπορείς πάντα να βάλεις ένα όμορφο φόρεμα, αλλά δεν έχει σημασία τι φορά εξωτερικά αν το μυαλό σου δεν είναι δυνατό», λέει η Αντζελίνα Τζολί. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό -θα μπορούσες να πεις μέχρι και σαγηνευτικό- από μια γυναίκα με ανεξάρτητη θέληση και δική της γνώμη», προσθέτει η ίδια.

Η Αντζελίνα Τζολί εξυμνεί τις «κακές γυναίκες» και αποκαλύπτει τι συμβουλές δίνει στις κόρες της Facebook Twitter
«Συχνά λέω στις κόρες μου ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να αναπτύξουν το μυαλό τους». ©️ ALEXI LUBOMIRSKI
Η Αντζελίνα Τζολί εξυμνεί τις «κακές γυναίκες» και αποκαλύπτει τι συμβουλές δίνει στις κόρες της Facebook Twitter
Η Αντζελίνα Τζολί στο ιδιωτικό της αεροσκάφος, που πιλοτάρει η ίδια. Το αγόρασε όταν ο Μάντοξ ήταν μικρότερος. Τα γράμματα στην ουρά είναι τα αρχικά του και ημερομηνία γέννησής του. ©️ ALEXI LUBOMIRSKI
Η Αντζελίνα Τζολί εξυμνεί τις «κακές γυναίκες» και αποκαλύπτει τι συμβουλές δίνει στις κόρες της Facebook Twitter
«Εξαιτίας της δουλειάς μου ταξιδεύω συχνά σε χώρες όπου ξέρω ότι αν ζούσα εκεί, οι πεποιθήσεις μου και οι πράξεις μου θα μπορούσαν να με οδηγήσουν στη φυλακή ή να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή μου». ©️ ALEXI LUBOMIRSKI

Η διάσημη ηθοποιός εξηγεί επίσης τι ακριβώς συμβαίνει με τις «κακές γυναίκες», εκείνες δηλαδή που έχουν χαρακτηριστεί ως «αφύσικες, παράξενες, κακές και επικίνδυνες» γιατί επαναστάτησαν ενάντια στους κοινωνικούς κανόνες. «Οι "κακές γυναίκες" είναι απλώς γυναίκες που κουράστηκαν με την αδικία και την κακοποίηση. Γυναίκες που αρνούνται να ακολουθήσουν κανόνες και κώδικες, τους οποίους δεν θεωρούν ό,τι καλύτερο για τις ίδιες ή τις οικογένειές τους. Γυναίκες που δεν παραιτούνται από τα δικαιώματά τους, διακινδυνεύοντας ακόμη και την ζωή τους ή να μπουν φυλακή ή την απόρριψη από τις οικογένειές τους και την κοινωνία τους», γράφει η Αντζελίνα Τζολί. 

Και συνεχίζει: «Αν αυτό είναι κακία, τότε ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες κακές γυναίκες. Βέβαια είναι επίσης αλήθεια πως αυτές οι γυναίκες δεν ξυπνούν κάθε πρωί με την επιθυμία για μάχες. Θέλουν να μπορούν να είναι ευαίσθητες, τρυφερές, γλυκιές και γεμάτες αγάπη- δεν γεννήθηκαν όλοι για μάχες. Και δεν έχουμε μαγικές δυνάμεις. Αυτό που έχουμε είναι η δυνατότητα να στηρίζουμε η μια την άλλη και να συνεργαζόμαστε με όλους αυτούς τους υπέροχους άντρες που σέβονται τις γυναίκες ως ίσες τους».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“I was in my twenties, meeting refugees in Sierra Leone during the closing stages of a brutal civil war. I understood for the first time the level of violence that exists in the world, and the reality of life for the millions of people affected by conflict and displacement. And I discovered [in my international work] my life’s work and purpose.” Link in bio for Angelina Jolie's September cover story.⁣ ⁣ ELLE September 2019:⁣ Editor-in-chief: @ninagarcia⁣ Photographer: @alexilubomirski⁣ Cover star: #AngelinaJolie⁣ Stylist: @elizabethstewart1⁣ Wearing: @dior⁣ Hair: @adamcampbellhair⁣ Makeup: Toni G⁣ Nails: @nailsbyemikudo⁣ Set design: Jack Flanagan⁣ Produced by: Nathalie Akiya at Kranky Produktions.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE Magazine (@elleusa) στις


Η Αντζελίνα Τζολί σχολιάζει τέλος το πώς οι γυναίκες καταφέρνουν να βρουν τον εαυτό τους σε έναν κόσμο γεμάτο από γνώμες σχετικά με την συμπεριφορά τους. «Είναι δύσκολο να βρούμε τον χρόνο για να αναρωτηθούμε τι πραγματικά θέλουμε να είμαστε- όχι να σκεφτούμε τι θα ενέκριναν ή θα αποδέχονταν οι άλλοι, αλλά ποιες πραγματικά είμαστε. Αλλά μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις ένα βήμα μπροστά, να μάθεις και να αλλάξεις», καταλήγει η ηθοποιός, που αφιερώνει το κείμενό της «με αγάπη σε όλες τις κακές γυναίκες και τους άντρες που τις καταλαβαίνουν».

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια