ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δίκη A$AP Rocky: Με φυλάκιση κινδυνεύει ο Αμερικανός ράπερ

Δίκη A$AP Rocky: Με φυλάκιση κινδυνεύει ο Αμερικανός ράπερ Facebook Twitter
0

Ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες αντιμετωπίζει ο A$AP Rocky, μετά από πρόταση Σουηδού εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης του Αμερικανού ράπερ που κατηγορείται για υπόθεση ξυλοδαρμού. 

Ο εισαγγελέας, Ντάνιελ Σούνεσον, είπε στο δικαστήριο της Στοκχόμης ότι στον μουσικό, που το αληθινό του όνομα είναι Ρακίμ Μάγιερς, πρέπει να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή από ότι στους δύο σωματοφύλακές του οι οποίοι επίσης κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στο φερόμενο ως θύμα, Μουσταφά Τζαφάρι, κατά τη διάρκεια ενός καβγά σε δρόμο της Στοκχόλμης στις 30 Ιουνίου. 

«Για πολλούς λόγους δεν πιστεύω πως οτιδήποτε πέρα από τη ποινή φυλάκισης αρμόζει σε αυτή την περίπτωση», είπε ο εισαγγελέας, απαιτώντας να συνεχιστεί η κράτηση των τριών κατηγορουμένων καθώς ενέχει ο κίνδυνος να αποδράσουν από την χώρα. Οι τρεις άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση από τις 03 Ιουλίου. Η κράτηση του A$AP Rocky και των δύο συνεργατών του έχει προκαλέσει ένα κύμα συμπαράστασης καθώς στο πλευρό τους έχουν ταχθεί διασημότητες όπως η Κιμ Καρντάσιαν και ο Τζάστιν Μπίμπερ ενώ και ο Ντόναλντ Τραμ απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή τους

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από μία βίαιη φιλονικία για ένα ζευγάρι ακουστικά, ο 30χρονος A$AP Rocky, έσπρωξε τον 19χρονο Τζαφάρι στο έδαφος, και μετά, οι δύο συνοδοί του τον κλότσησαν και τον γρονθοκόπησαν ενώ τον χτύπησαν στο σώμα και στο κεφάλι με ένα μπουκάλι. 

Δύο γυναίκες που είδαν τον καβγά από ένα κοντινό εστιατόριο αναγνώρισαν τον ράπερ. Κατέθεσαν πως τον είδαν να σπρώχνει τον Τζαφάρι, να χτυπάει ή να κλωτσάει, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν τη χρήση του μπουκαλιού. Το δικαστήριο επικεντρώθηκε σε βίντεο, μερικά από τα οποία αναμετέδωσε το ΤΜΖ αλλά και ο A$AP Rocky στο Instagram, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν τελικά το μπουκάλι ως όπλο.

Ο Τζαφάρι διεκδικεί 139.700 σουηδικές κορώνες, περίπου 12.600 ευρώ, για την βλάβη που υπέστη από την επίθεση. Μετά το περιστατικό, ο Τζαφάρι πήγε στο νοσοκομείο με εκδορές στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι και ένα σπασμένο πλευρό. O A$AP Rocky και οι δύο συνοδοί του παραδέχθηκαν πως χτύπησαν τον Τζαφάρι ωστόσο αρνήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν μπουκάλι. Είπαν πως απάντησαν σε παρενοχλήσεις και προκλητική συμπεριφορά και δήλωσαν αθώοι για την πρόκληση σωματικής βλάβης. 

Ο δικαστής Περ Λένερμπραντ ανέφερε ότι η δίκη μπορεί να συνεχιστεί ως τη Δευτέρα, ενώ συζητήθηκε και προηγούμενη καταδίκη εναντίον του Τζαφάρι με τους δικηγόρους του A$AP Rocky να κάνουν λόγο για ενδεικτική συμπεριφορά του φερόμενου ως θύματος. Ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Περ Λένερμπραντ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τον αν ο A$AP Rocky και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM