Μορμόνος πρώην «θεραπευτής ομοφυλόφιλων» παραδέχτηκε ότι είναι γκέι

Μορμόνος πρώην «θεραπευτής ομοφυλόφιλων» παραδέχτηκε ότι είναι γκέι Facebook Twitter
1

Ο Μορμόνος «θεραπευτής ομοφυλοφίλων» David Matheson παραδέχτηκε δημόσια ότι αυτοπροσδιορίζεται και ο ίδιος πλέον ως ομοφυλόφιλος. 

Ο Matheson που ζει στη Γιούτα των ΗΠΑ δήλωσε στη ΜΚΟ για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας Truth Wins Out ότι «έχει ξεκινήσει μια νέα διαδρομή στη ζωή του, μέσα από μια εντελώς διαφορετική διαδικασία εξέλιξης».

«Συνεχίζω να υποστηρίζω τo δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέγουν πώς θα ανταποκριθούν στη σεξουαλική τους ταυτότητα. Με αυτή την ελευθερία, πλέον επιλέγω να ζήσω ως γκέι άντρας».

Η οργάνωση είχε προηγουμένως κοινοποιήσει λεπτομέρειες από ένα ποστ σε ιδιωτικό γκρουπ στο Facebook, όπου ένας άλλος θεραπευτής, ο Rich Wyler, δήλωνε πως ο Matheson «δηλώνει πλέον αποκλειστικά ομοφυλόφιλος αντί για αμφιφυλόφιλος» και ότι «αναζητά άντρα σύντροφο». Στη συνέχεια ο Matheson ανοίχτηκε περισσότερο σε δικό του μακροσκελές ποστ στο Facebook.

«Πριν από έναν χρόνο συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω ριζικές αλλαγές στη ζωή μου. Ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα να μένω άλλο πια στον γάμο μου και ότι είχε έρθει η στιγμή να δηλώσω ομοφυλόφιλος».

Ωστόσο, δεν απολογείται για το παρελθόν του, ούτε αποκηρύσσει τη συμμετοχή του στο κίνημα της «θεραπείας αναμόρφωσης», σημειώνοντας πως θα παραμείνει πιστός Μορμόνος, ενώ προσθέτει: «Αυτό που κρατάω ήταν το γεγονός ότι η περίοδος που έζησα σε έναν στρέιτ γάμο και στον κόσμο των "πρώην ομοφυλοφίλων" ήταν ειλικρινής και αποτέλεσε πραγματική ευλογία για μένα. Τη θυμάμαι με αγάπη και ευγνωμοσύνη για τη χαρά και την εξέλιξη που πρόσφερε τόσο σε μένα όσο και σε πολλούς άλλους. Όμως σταμάτησα να εξελίσσομαι και έπρεπε να αλλάξω».

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσαν το 2007 οι New York Times, ο Matheson διεύθυνε κέντρο «θεραπείας της ομοφυλοφιλίας» στο Νιου Τζέρσι και είχε πάνω από 50 πελάτες. Τότε ήταν ο συνδιοργανωτής ενός εβδομαδιαίου προγράμματος που ονομαζόταν «Οι Άνθρωποι Μπορούν να Αλλάξουν».

Το 2013 εξέδωσε το βιβλίο «Becoming a Whole Man» που περιγράφεται από την Amazon ως «το αποτέλεσμα της εξαετούς αναζήτησης για να καταλάβω και να ανταποκριθώ στις πιο δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άντρες με την ανεπιθύμητη ομοφυλοφιλία».

Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ 15 πολιτείες έχουν περάσει νόμους που απαγορεύουν σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας να εκτελούν πρακτικές μεταστροφής, ενώ το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και η Μεγάλη Βρετανία. Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος, ο Αμερικανικός Ψυχιατρικός Σύλλογος και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχουν απορρίψει αυτές τις πρακτικές που επιχειρούν να μειώσουν ή να εξαλείψουν την ομοφυλόφιλη έλξη και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Ωστόσο οι πρακτικές αυτές συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στον δυτικό κόσμο, συχνά από μέλη συντηρητικών θρησκευτικών οργανώσεων και κοινοτήτων.

Με πληροφορίες από Huffington Post και Gay Star News.

 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προσπαθώ να θυμηθώ το όνομα ενός ηγέτη νεοναζιστικού γκρουπούσκουλου στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο (τη δεκαετία του 70 νομίζω) επιθυμούσε να απαλλάξει τη χώρα από τους Μαύρους, του ομοφυλόφιλους και τους Εβραίους. Κάποια στιγμή ανακοίνωσε την αποχώρησή του, την μετάνοια για τις πράξεις του και την ομοφυλοφιλία του. Αν βρει κανείς το όνομα και τα λοιπά στοιχεία της οργάνωσης, ας συμβάλλει στην ενημέρωση.