Το τελευταίο διάστημα πολλοί -και κυρίως τα media- ίσως αναρωτιούνται για το ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο πρίγκιπας Χάρι συνεχώς καλύπτει και προσπαθεί να προστατεύσει τη Μέγκαν Μαρκλ από την παραμικρή κριτική.

 

Παρά την αποκαλυπτική ειδησεογραφία του τελευταίου διαστήματος -κάτι που δεν έχει συμβεί στη ζωή του Παλατιού εδώ και χρόνια- για τις προστριβές των δύο νεαρών ζευγαριών και για τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο Δούκισσες, η βασιλική ανταποκρίτρια, Emily Andrews αποκάλυψε την αιτία αυτής της συμπεριφοράς του νεαρού πρίγκιπα. 

 

Κατά την ίδια, η οποία μάλιστα επικαλείται τις αποκαλύψεις ενός αυλικού, το θέμα είναι πιο σύνθετο απ' ό,τι επιχειρείται να παρουσιαστεί στα βρετανικά tabloids και εντοπίζεται στο οικογενειακό παρελθόν του πρίγκιπα και τα βιώματά του, ειδικά από το τραγικό τέλος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα και μετά. 

 

«Κατά τη γνώμη μου, ο Harry αισθάνεται ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη μητέρα του, για αυτό γίνεται τόσο προστατευτικός με τη σύζυγό του. Αυτός είναι ο τρόπος του να εξιλεωθεί για όσα έζησε τότε», αναφέρει μεταξύ άλλων η Andrews.

 

Σ' αυτές τις δηλώσεις μπορεί κανείς να βρει ψήγματα αλήθειας, καθώς κατά το πρόσφατο παρελθόν τόσο ο πρίγκιπας Χάρι όσο και ο αδελφός του Ουίλιαμ έχουν αναφερθεί στον καταστροφικό αντίκτυπο που είχαν στον ψυχισμό τους, όσα ακολούθησαν τον τραγικό θάνατο της μητέρας τους, η οποία κυνηγήθηκε όσο λίγες εστεμμένες από τους παπαράτσι. 

 

Για πολλούς, η κίνηση του Χάρι να πάρει τη Μέγκαν από το Παλάτι και να μετακομίσουν μαζί με το παιδί τους που θα γεννηθεί την άνοιξη στους Κήπους του Ουίνδσορ είναι μία απόπειρα να την κρατήσει μακριά από σχόλια, κριτική, αλλά και ένταση στις σχέσεις με άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, με τα οποία ενδεχομένως να έχει εκδηλωθεί ένταση. 

 

Με στοιχεία από το Harper'sBazaar.com