ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Μπιγιονσέ σταματά τη συνεργασία της με τον μεγιστάνα της αλυσίδας Topshop

Η Μπιγιονσέ σταματά τη συνεργασία της με τον μεγιστάνα της αλυσίδας Topshop Facebook Twitter
0

Η Μπιγιονσέ διέκοψε κάθε επιχειρηματική σχέση με τον μεγιστάνα της αλυσίδας Topshop, Σερ Φίλιπ Γκριν, που είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ρατσισμό και bullying. 

Το 2016, η τραγουδίστρια είχε λανσάρει την εταιρεία ρούχων Ivy Park, από κοινού με την Arcadia Group του Γκριν. Μετά τις καταγγελίες όμως, η εταιρεία της Μπιγιονσέ, Parkwood, εξαγόρασε το 50% που κατείχε ο μεγιστάνας. 

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ivy Park σημειώνεται ότι «μετά από συζητήσεις σχεδόν ενός έτους, η Parkwood κατέχει πλέον το 100% των μετοχών της γραμμής ρούχων». Εκπρόσωπος της Arcadia Group επιβεβαίωσε την συναλλαγή. 

Ο Γκριν και η Μπιγιονσέ είχαν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για νέα μία γραμμή αθλητικών ρούχων το 2014. Δύο χρόνια αργότερα τα πρώτα κομμάτια ανέβαιναν στα ράφια της αλυσίδας καταστημάτων Topshop που ανήκουν στην Arcadia.

Τον περασμένο μήνα όμως, ο Λόρδος Χέιν, του κόμματος των Εργατικών, αποκάλυψε πως ο επιχειρηματίας είχε στην κατοχή του μια προσωρινή δικαστική διαταγή σε βάρος της Daily Telegraph, σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πέντε υπαλλήλους του που η εφημερίδα σκόπευε να δημοσιεύσει.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι επίσης αντιμέτωπος και με καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά τις οποίες αρνείται κατηγορηματικά, όπως και αυτές για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα όποια σχόλια έκανε προς υπαλλήλους του ήταν στο πλαίσιο αστεϊσμού και δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει. 

Νυν και πρώην υπάλληλοι της Arcadia Group όμως μιλούν για κλίμα φόβου, εκφοβισμού και παρενόχλησης στην εταιρεία. 

Όπως μάλιστα μεταδίδει ο Guardian, αρκετοί υπάλληλοι έλαβαν παχυλές αποζημιώσεις εκατομμυρίων λιρών στο πλαίσιο συμβιβασμών για να αποσύρουν τις καταγγελίες τους. 

Όχι όμως και η τέως διευθύντρια στα Topshop, Τζέιν Σέφερντσον που κατηγορεί τον Γκριν για απαράδεχτη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας, υποστηρίζοντας πως το bullying εξακολουθεί να υφίσταται στην εταιρεία. 

Εκπρόσωπος της Arcadia αρνήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες της Σέφερντσον. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM