Όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, το 2013, για να αγωνιστεί στο NBA με το Νο34 της φανέλας των Μιλγουόκι Μπακς, όλος ο κόσμος έμαθε το όνομά του. 

 

Τώρα, η μητέρα του Greek Freak αποκάλυψε στον πλανήτη και τη σημασία της λέξης «Αντετοκούνμπο» και ο διάσημος γιος της έσπευσε να ανεβάσει την εξήγηση στο Instagram, προκαλώντας συγκίνηση στα 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους που τον ακολουθούν. 

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Βερόνικα Αντετοκούνμπο, το επώνυμο της οικογένειας στα νιγηριανά σημαίνει «Το στέμμα που ήρθε από μακρινές θάλασσες».

 

Το όνομα και το επώνυμο του "Giannis" το έχουν μάθει πια εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, αφού διαπρέπει στο NBA, συγκεντρώνοντας πάνω του τα βλέμματα. 

 

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2016, ο Αντετοκούνμπο έλαβε 4ετή επέκταση συμβολαίου από τους Μπακς, με συνολικές απολαβές 100 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ, στις αρχές του φετινού Ιουλίου, η 2Κ και ο Γιάννης επισφράγισαν τη συνεργασία τους, με τον Greek Freak να γίνεται ο πρώτος διεθνής παίκτης (μη Αμερικανός), η φιγούρα του οποίου θα κοσμεί το εξώφυλλό του κορυφαίου μπασκετικού video game, ΝΒΑ2Κ19.