Απεργία την Πρωτομαγιά

Ένα παράξενο άρθρο για τη Ντρου Μπάριμορ στο περιοδικό της EgyptAir προκαλεί συζητήσεις

Ένα παράξενο άρθρο για τη Ντρου Μπάριμορ στο περιοδικό της EgyptAir προκαλεί συζητήσεις Facebook Twitter
1

Τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκονται πάνω στη διάσημη ηθοποιό Ντρου Μπάριμορ από όταν ήταν έξι ετών, αλλά είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται ένα τόσο παράξενο άρθρο για εκείνη.

Πρόκειται για μία συνέντευξή της στο περιοδικό της EgyptAir. Το άρθρο, γεμάτο γραμματικά λάθη και αμφιλεγόμενες δηλώσεις, έγινε viral αφότου εντοπίστηκε από τον δημοσιογράφο Adam Baron.

Το κείμενο ξεκινά προσβάλλοντας την ηθοποιό για τις σχέσεις της, σημειώνοντας: «Παρά το γεγονός ότι ήταν ασταθής στις σχέσεις της κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της, παρά τους πολλούς ανεπιτυχείς γάμους και παρά την πολυάσχολη ζωή ως σταρ που κυριάρχησε για αρκετά χρόνια, η όμορφη ηθοποιός του Χόλιγουντ Ντρου Μπάριμορ αποφάσισε πρόσφατα να κάνει προσωρινά [sic] ένα απεριόριστο διάλειμμα για να παίξει τον πιο κρίσιμο ρόλο της ως μητέρα».

Εκτός από τον κάπως κατηγορητικό τόνο, οι αναγνώστες επισήμαναν και κάποιες περίεργες δηλώσεις που αποδίδονται στην ηθοποιό.


Για παράδειγμα, είπε στην πραγματικότητα, σχετικά με το στιλ της ως μητέρα, ότι «δεν ακολουθώ σκόπιμα συγκεκριμένες μεθόδους ανατροφής με τις κόρες μου και δεν συμβουλεύομαι ψυχολόγους... εστιάζω στην καλλιέργεια του μυαλού τους καθώς και των μικρών σωμάτων τους»;

Επίσης, δήλωσε ότι «δεν μπορούσα να αντισταθώ να παίξω τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου -να είμαι μητέρα- στον οποίο ελπίζω να είμαι επιμελής»;

Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν εκείνη σχετικά με την απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη:

«Αισθάνομαι συναισθηματικά φορτισμένη όταν κάποιος μου λέει πως έχω ανακτήσει την εικόνα μου και κατάφερα να χάσω το έξτρα βάρος. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να ενθαρρύνω κάθε γυναίκα που είναι υπέρβαρη να προσπαθήσει ώστε να ξανακερδίσει την ομορφιά και το σώμα της, ειδικότερα καθώς δεν είναι τόσο δύκολο όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς. Είναι θέμα αποφασιστικότητας και του να ακολουθήσει κάποιος την κατάλληλη διατροφή υπό την επίβλεψη ενός γιατρού».

Τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολλά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να ζητήσουν εξηγήσεις από εκπροσώπους της Μπάριμορ. Οι τελευταίοι διευκρίνισαν πως η ηθοποιός «δεν συμμετείχε» στη συνέντευξη.

Πρόσθεσαν ότι η αρθρογράφος, Aida Tekla, έγραψε τις ερωταπαντήσεις, με βάση μια συνέντευξη Τύπου.

«Έτσι, στην πραγματικότητα, η Ντρου δεν έδωσε συνέντευξη στην EgyptAir, αλλά μία δημοσιογράφος που είναι μέλος της HFPA (Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ) μερικές φορές δίνει άρθρα στην EgyptAir, και αυτό συνέβη εδώ», επισημαίνεται σε μία ανακοίνωση.

Πάντως, η EgyptAir υπερασπίστηκε το άρθρο, γράφοντας στο twitter πως πρόκειται για «επαγγελματική συνέντευξη περιοδικού».

Επίσης, αναδημοσίευσε ένα tweet από έναν λογαριασμό που φαίνεται να ανήκει στη δημοσιογράφο, στο οποίο αναφέρει ότι η συνέντευξη ήταν «αυθεντική», αλλά είχε υποστεί επεξεργασία.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM