Απεργία την Πρωτομαγιά

Λιβανέζα ντίβα σπάει το ταμπού του καρκίνου με ένα βίντεο

Λιβανέζα ντίβα σπάει το ταμπού του καρκίνου με ένα βίντεο Facebook Twitter
0

Είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος για να αποκαλυφθεί ένας αγώνας ενάντια στον καρκίνο, ιδιαίτερα σε ένα μέρος του κόσμου όπου η ασθένεια εξακολουθεί να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως ιδιωτική υπόθεση και ταμπού.

Αλλά ένα βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε στο Twitter από την Λιβανέζα τραγουδίστρια Elissa μοιράστηκε τα νέα με εκατομμύρια οπαδούς της στα social media.

«Είστε ο λόγος που είμαι δυνατή και υγιής ... είστε η δύναμή μου και αυτή η ιστορία είναι ένα ευχαριστώ», αναφέρει, μαζί με το τραγούδι στο YouTube με τίτλο: «Για όλους εκείνους που με αγαπούν».

Το βίντεο κλιπ ξεκινά με την τραγουδίστρια μέσα σε μαγνητικό τομογράφο και μια φωνή να λέει πως είναι ένα πρώιμο στάδιο του καρκίνου του μαστού. Στη συνέχεια δείχνει την τραγουδίστρια σε διάφορες καταστάσεις σε νοσοκομείο, με γιατρούς ή περιτριγυρισμένη από φίλους και η ίδια μιλά για τη μάχη της.

Η ανταπόκριση ήταν μαζική από τους οπαδούς, διασημότητες και πολιτικούς σε όλο τον αραβικό κόσμο που δημοσίευσαν χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης. Το βίντεο κλιπ έχει συγκεντρώσει πάνω από επτά εκατομμύρια views μέσα σε λίγα 24ωρα.

Όλο αυτό το κύμα υποστήριξης είναι κυρίως εντυπωσιακό επειδή ο καρκίνος στο μεγαλύτερο μέρος του αραβικού κόσμου και ιδιαίτερα ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες, σπάνια συζητείται δημόσια, ενώ οι ασθενείς με καρκίνο συχνά είναι στο περιθώριο. Ορισμένες από τις παλαιότερες γενιές εξακολουθούν να αναφέρονται στον καρκίνο ως "αυτή η νόσος", χωρίς να τον κατονομάζουν.

Η Elissa, η οποία αρνήθηκε να δώσει συνεντεύξεις, συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες στον αραβικό κόσμο και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία μουσικής στην καριέρα της.

Διαγνώστηκε με την ασθένεια τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά την κράτησε μυστική, ακόμα και μετά την κατάρρευση της στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Ντουμπάι τον Φεβρουάριο. Αργότερα ανέφερε στους οπαδούς της ότι ήταν υγιής και πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Οι οπαδοί της στον αραβικό κόσμο δημοσίευσαν υποστηρικτικά μηνύματα, χαρακτηρίζοντάς την ως σούπερ ηρωίδα και πρότυπο δύναμης. Ο υπουργός εξωτερικών του Λιβάνου ανέφερε ότι η Elissa πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για όλες τις γυναίκες με καρκίνο.

Η Elissa, που έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στη Βηρυτό την Παρασκευή το βράδυ, ολοκλήρωσε το βίντεο με τις λέξεις: "Έχω ανακάμψει, πολέμησα την ασθένεια και κέρδισα... Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Μην το αγνοείτε... Μην το κάνετε μόνο για τον εαυτό σας, αλλά για τους αγαπημένους σας».

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM