Έγκλημα στον οίκο Gucci - Μυστικά και αποκαλύψεις για τη δολοφονία του μεγιστάνα που συντάραξε τη μόδα

Έγκλημα στον οίκο Gucci - Μυστικά και αποκαλύψεις για τη δολοφονία του μεγιστάνα που συντάραξε τη μόδα Facebook Twitter
0

Μετά την εκτέλεση του Maurizio Gucci στο κτίριο των γραφείων του στο Μιλάνο στις 27 Μαρτίου 1995, το ερώτημα δεν ήταν μόνο γιατί τον δολοφόνησαν, αλλά και ποιος από τους εχθρούς του είχε ενορχηστρώσει το έγκλημα.

Εκείνη την εποχή, λέγεται πως ο ισχυρός άνδρας είχε καταφέρει να δυσαρεστήσει πολλούς, ακόμη και μέσα στην ίδια του την οικογένεια και ο λόγος ήταν τα οικονομικά.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν τον δολοφόνο τόσο κομψό, όσο και ο 46χρονος πρώην μεγιστάνας της μόδας.

Ο δολοφόνος πυροβόλησε τον Gucci στην πλάτη και τον ώμο με ένα πιστόλι των 7,65mm, και μετά του έδωσε τη χαριστική βολή στο πρόσωπο.

«Ο δολοφόνος ήταν επαγγελματίας», λέει ο εισαγγελέας Carlo Nocerino, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Η τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ του ΑΒC «People Magazine Investigates: Crimes of Fashion» άνοιξε το φάκελο αυτής της δολοφονίας που συγκλόνισε όλη τη βιομηχανία της μόδας.

Έγκλημα στον οίκο Gucci - Μυστικά και αποκαλύψεις για τη δολοφονία του μεγιστάνα που συντάραξε τη μόδα Facebook Twitter

Πολλά πρόσωπα οικεία στην οικογένεια Gucci και την υπόθεση αποκαλύπτουν συγκλονιστικές ιστορίες πίσω από τις σκηνές του εγκλήματος και τι οδήγησε σε συλλήψεις για τη δολοφονία του Maurizio.

Για τη δολοφονία έγινα συνολικά πέντε συλλήψεις: η πρώην σύζυγός του, Patrizia Reggiani και οι τέσσερις συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της μέντιουμ που τελικά στράφηκε εναντίον της επειδή δεν έλαβε την αμοιβή των 300.000 δολαρίων που του είχε υποσχεθεί.

«Οι τρεις από αυτούς μοιάζουν με τους πρωταγωνιστές ιταλικής κωμωδίας» λέει ο Nocerino και σημειώνει πως ήταν απλά μεσάζοντες και όχι εγκληματίες.

«Ο δολοφόνος, θυμάμαι, ήταν ένας πολύ τρομακτικός άνθρωπος». Παρόλο που η Reggiani κρίθηκε ένοχη ως ο εγκέφαλος της δολοφονίας το 1998 και πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή πριν απελευθερωθεί το 2016, ισχυρίζεται ότι καταδικάστηκε λανθασμένα.

Δεκαετίες αργότερα, η υπόθεση παραμένει το πιο αιματηρό κεφάλαιο στην ιστορία της ίδιας της οικογένειας Gucci, η οποία έχει μια μακρά  εμπλοκή με τα κληρονομικά με πολλές αγωγές μεταξύ συγγενών.

Την εποχή του θανάτου του, ο Maurizio Gucci άξιζε σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τα τρέιλερ του ντοκιμαντέρ προμηνύουν πως οι αποκαλύψεις θα είναι συναρπαστικές. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM