Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο νέος ρόλος της Σκάρλετ Γιόχανσον προκαλεί αντιδράσεις - Θα υποδυθεί έναν transgender άντρα

Ο νέος ρόλος της Σκάρλετ Γιόχανσον προκαλεί αντιδράσεις - Θα υποδυθεί έναν transgender άντρα Facebook Twitter
1

Έντονη κριτική δέχεται η Σκάρλετ Γιόχανσον επειδή στη νέα ταινία «Rub & Tug» θα υποδυθεί έναν transgender άντρα.


Ο ρόλος της αφορά τον Dante «Tex» Gill, αφεντικό του οργανωμένου εγκλήματος τη δεκαετία του 1970 στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε ως Jean Gill.

Σύμφωνα με τη νεκρολογία που δημοσιεύθηκε στην τοπική αμερικανική εφημερίδα Pittsburgh Post-Gazette, ο Dante, ο οποίος πέθανε το 2003, αυτοπροσδιοριζόταν ως άντρας και ζητούσε να τον αποκαλούν «κύριο Gill».

Το δημοσίευμα επέμεινε να χρησιμοποιεί παρόλα αυτά το θηλυκό γένος, σημειώνοντας: «Για χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία, η κα Gill διαχειριζόταν μία αλυσίδα από ινστιτούτα μασάζ ως βιτρίνα για ένα δίκτυο πορνείας, ενώ παράλληλα επέμενε ότι ήταν άντρας».


Πολλοί χρήστες στα social media επέκριναν τη διάσημη ηθοποιό επειδή αποδέχθηκε τον ρόλο, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί σε έναν transgender άντρα.


«Υπάρχουν πραγματικά τόσοι πολλοί trans ηθοποιοί που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.


Η Γιόχανσον είχε δεχθεί κριτική και για τον ρόλο της στην ταινία του 2017 «Το φάντασμα στο κέλυφος», επειδή ο χαρακτήρας που υποδύθηκε αφορούσε αρχικά σε άτομο με ασιατική καταγωγή.


Ο Ρούπερτ Σάντερς που σκηνοθέτησε «Το φάντασμα στο κέλυφος», πρόκειται να σκηνοθετήσει και τη νέα ταινία.


Ορισμένοι κάνουν λόγο για μία σειρά κακών επιλογών από την 33χρονη ηθοποιό.

Κάποιοι χρήστες διερωτήθηκαν και για τους επόμενους ρόλους που μπορεί να επιλέξει η Γιόχανσον. «Τι θα ακολουθήσει; Μήπως η Σκάρλετ Γιόχανσον θα υποδυθεί τον Μπαράκ Ομπάμα;», έγραψε κάποιος.

Πάντως, υπήρξαν και μερικοί που την υπερασπίστηκαν, τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνουν τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει και υποστηρίζοντας ότι η δουλειά του ηθοποιού είναι να αναλαμβάνει ρόλους που διαφέρουν από αυτό που είναι ο ίδιος στην πραγματική του ζωή.

Εκπρόσωπος της Γιόχανσον μετέφερε ένα σχετικό σχόλιο της ηθοποιού στο Bustle, στο οποίο έκανε αναφορά σε άλλους ηθοποιούς που υποδύθηκαν trans άτομα. «Πες τους ότι μπορούν να απευθυνθούν στους εκπροσώπους των Τζέφρι Τάμπορ, Τζάρεντ Λέτο και Φελίσιτι Χάφμαν για κάποιο σχόλιο», φέρεται να είπε.

Με πληροφορίες από BBC 

Πολιτισμός
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM